Şehit yakınlarına ikinci iş imkanı tanıyan yasa resmen infiale neden oldu. Bu konuda yetkili kurumları arayarak yapılan çalışma ile ilgili bilgi almak isteyen şehit yakınları, "Şehidiniz bekarsa aramayın!" tepkisiyle karşılaştı. Yani ikinci bir iş imkanı için şehidiniz evli olması (!) gerekiyor!

Hükümetin 2009 yılında şehit yakınlarına verdiği müjde, şehit yakınlarının acısını katmerlediği gibi, milyonlarca asker ailesinin yüreğini kanattı.

Hadi Özışık'ın bugünkü köşe yazısında gündeme getirdiği 'vicdansızlık'a şehit yakınlarından gelen tepkiler çığ gibi büyüdü.

NEREDE VERİLEN SÖZLER?

Peki yürek yakan 'Evli-bekar' ayrımı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'ın dile getirdiği sözlerle ne kadar uyuştu?

Başbakan Erdoğan; "Önümüzdeki günlerde inşallah, terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Ve aileden daha önce bir kişiyi, birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz" diyerek şehit yakınlarını umutlandırmıştı.

Bülent Arınç da, "hükümet olarak şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak istiyoruz. Eşleri, çocukları varsa yokluk çekmesinler diye maaş bağlamaya çalışıyoruz. İkramiye veriyoruz. Belki çocuklarından bir tanesine iş imkanı veriyoruz. Bunları arttıracağız. İkinci bir evlada iş imkanı konusunda çalışıyoruz. Önümüzdeki bütçeye bunu koyacağız inşallah" sözleriyle şehit ailelerine ikinci bir umut olmuştu.

Yapılan uygulama, iki resmi açıklamanın da olması gereken gibi uygulanmadığını gözler önüne serdi.

HAKLI İSYAN!

Şimdi şehit aileleri haklı isyanda! İşte Hadi Özışık'ın köşe yazısına taşıdığı konu ile ilgili gelen tepkili yorumlar;

- Erdal Çakmak: Hadi bey öncelikle bu duyarlılığınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum bu konuya değindiğiniz için. Bende bir şehit kardeşi olarak bu yasayla ilgili gelişmeleri takip ediyordum ve sizin bu makalenizden sonra gerçekten biz şehit ailelerine verilen değeri bir kez daha görmüş olduk. Daha bir kaç yıl önce billboardlada şehit ailelerinin haklarının genişletileceği hususunda seçim için sayısız oy kuznazlığı yapıldı ve bunun bir oyalamaca olduğunu görüyorduk ve şimdide buna şahit olduk. Bizleri üzen o kadar çok konu var ki; daha sıcak gelişme 35 sivilin öldürülmesi hakkında, sağolsun devletimiz oradaki kaçakçılara 123.000 tl gibi bir tazminat ödedi ve hepsine toki'den ev verilecek ve dahası o yaşanan olaydan kurtulan 1 kaçakçıyada devlet tarafından iş imkanı sunuluyor. 11 yıldır şehit kardeşiyim daha devletimizin hiç bir şehit yakına bu kaçakçılara tanınan haklar tanınmadığını biliyorum. Belki beni yanlış anlayanlar olacaktır ama ben ne parada nede pulda değilim zaten ben bu hakların hiçbirisinden yararlanmadım ne iş imkanından ne askerlik yapmama hakkını nede devletten ağabeyim için ailesine verilen paradan, hiçbirisinden faydalanmadım. Zaten verilen hiç bir imkan benim ağabeyimi geri getirmeyecek bunuda biliyorum. Ama bizler bu kıyaslamanın içinden çıkamıyoruz. Artık biliyoruz ki devletin kaçakçılara verdiği değeri vede şehit ailerine verilen değeri...

- Sener Erbastı: öncelıkle çok teşekkürler hadi bey buda neki şehit ve gaziler arasındaki kanunlarla ayarımları görseniz terör, şehidi görev şehidi ,vazife şehidi ve aynı manalarda gaziler hepsi bu vatan için şehit ve gazi olmadlarmı?....

- Şehit Aileleri: Hadi bey öncelikle bu duyarlılığınızdan dolayı size şahsım adına ve sayfamız adına candan teşekürlerimi iletmek isterim.Bizler için büyük önemi olan bu konuyu dile getirmeniz bizlere çok mutlu etmiştir.Aynı hasasiyeti diğer gazetecilerinde göstermesini arzu ederdik malesef şimdiye kadarulaşabildiğimiz gazeteci ve hiç bir medya gurubu önemsemedi bizleri cesaretiniz ve duyarlılığınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim saygılar şehit aileleri

- Sezai Cangir: cok sagolun hadi bey Allah razı olsun.
Sizden ricamız bu konunun pesini bırakmayıp bizim sesimiz olmaya devam etmenizdir. Tekrar tekrar tesekurler...

- Hüseyin Akdağ: Hadi bey ne güzel yazmışssınız.Bende şehit kardeşiyim.Yazınızdakilerin hepsi doğru. Şehit ailelrine yıllardır söz veriliyor ama ne oluyorsa verilen sözler unutuluyor. Umarım sizin yazınızdan sonra artık tatmin edici bir açıklama yapılır. Bakalım bekleyelim görelim hayırlısı..

- Hamit Yıldız: Çok teşekkür ederiz, tüm Şehit Yakınlarının sesi oldunuz...