KCK soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık Emniyet'e bir yazı yazarak, "KCK dosyasında MİT'in bir bilgi paylaşımı ya da yardımı oldu mu?" diye sordu.

ARAŞTIRMA GENİŞLETİLDİ

KCK soruşturmasında gözaltına alınan bazı şüphelilerin MİT'e çalıştığı iddiaları kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Vatan'dan Damla Güler'in haberine göre; MİT mensuplarının istihbari amaçla KCK 'nın içine sızdığı bilgisi, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğine iletildi. Savcılık bu bilginin doğru olup olmadığı konusundaki araştırmayı genişletti.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ve iki MİT görevlisini KCK soruşturmasında 'şüpheli ' sıfatıyla ifadeye çağıran Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Emniyet'e 'MİT ' konulu bir yazı gönderdi. KCK soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'ne gönderilen yazıda, "MİT'in yürütülen KCK soruşturmasında bir istihbari bilgi paylaşımı veya yardımı olup olmadığını' sorulduğu öğrenildi. Emniyet soruya henüz yanıt vermedi. Emniyet'ten gelecek cevabın soruşturma dosyasına konulacağı belirtildi.

MİT KANUNU DEĞİŞMİŞTİ

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ve iki MİT görevlisi 'şüpheli ' sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Ancak MİT Kanunu 'nda yapılan jet değişiklik ile MİT mensupları hakkında soruşturma yürütülmesi için Başbakanlık'tan izin alması şartı getirildi.