CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Mustafa Sarıgül, teşekkür ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü'nü kazanan CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Belediye başkanlığı binasının bahçesinde bir konuşma yapan Sarıgül İstanbul'da aldığı yüzde 40,5'lik oy oranının önemli bir oran olduğunu belirterek "Tabi isterdim ki buraya gelirken Büyükşehir olarak da buraya gelelim. İsterdim ki Büyükşehir'in şemsiyesi her zaman Beylikdüzü'nde olsun. Ama İstanbul'da cumhuriyet tarihinde en yüksek oyu aldık. Yüzde 40,5 oyumuz önemli bir oydur. CHP'nin İstanbul'da arzu ettiği en büyük oydur. Ama bu bizim için kafi değildir. Keşke demokratik bir seçim olsaydı. Sayımlar doğru yapılmış olsaydı. 112 oyumuz sadece 12 olarak yazıldı. 328 oyumuz 38 olarak yazıldı. Bunlar konusunda mazeret üretmek benim işim değildir. Keşke sandıklara Beylikdüzü'nde olduğu gibi her yerde sahip olabilseydik. Ama bu yeni bir başlangıç. Bu geldiğimiz başarı önemli bir başarıdır. Bu başarının üzerine dünyalarımızı kuracağız" dedi.

1994 yılında Şişli Belediye Başkanlığı'nı 175 oyla kaybettiğini hatırlatan Sarıgül o döneme ilişkin hatıralarını da anlattı.

“EVDE ÜÇ GÜN AĞLADIM”

Sarıgül “Milletvekili olmak istemedim. Belediye başkanı olmak istedim. Geldim, aday oldum. Ve 175 oyla seçimi kaybettim. Evde 3 gün ağladım. Çok canım sıkıldı. Sonra bir kitap vardı. O kitaba baktım. O kitapta şöyle yazıyordu. Demokrasiye inananlar seçim sandığına küsmez" şeklinde konuştu. Sarıgül, konuşmanın ardından İmamoğlu ile başkanlık odasında kısa bir görüşme yaptı.