Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki 'resmi' saray otoparkı dolunca önünde otomobil kuyrukları oluşuyor. Bunu fırsat bilen değnekçiler ise eski Beşiktaş İnönü Stadı'nın inşaatını otopark olarak kullanıyorlar. Resmi otoparkta saati 4 lira olan otopark ücretini değnekçiler saati 10 lira olarak alıyor. Civardaki polisin ise olaydan haberi yok.

Dolmabahçe Sarayı’nda şok… Dolmabahçe Sarayı’nı gezmek için otomobiliyle saraya gelen vatandaşlar sahilde bulunan otoparkın dolu olmasından dolayı kapıda uzun kuyruklar oluşturuyor. Bunu fırsat bilen ‘değnekçiler’ ise otopark önünde bekleyen arabalara yaklaşıp “İleri de bir otoparkımız var sizi oraya alalım” diyorlar. Gösterdikleri otopark olan yer ise sarayın otoparkının hemen karşısındaki eski İnönü Stadı’nın önü. Değnekçiler inşaatı fırsat bilip stadın önünü otopark yapmışlar.


Normal koşullarda Milli Saraylar’ın otoparkında 1 saat park etmenin bedeli 4 lira. Fakat sarayın önünden otomobilleri alanlar saatine 10 lira alıyor. Verdiğiniz para karşılığında ise ne makbuz ne de başka bir şey alabiliyorsunuz.


Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz saray yetkilileri “Bizim sarayın başka otoparkı yok. Bu yapılan yasal değil” açıklamasında bulundu. Dolmabahçe Sarayı’nın hemen önünde bulunan trafik polisleri ise yapılan ‘değnekçilik’ faaliyetinden haberdar değil. Polisle görüştüğümüz zaman kendileri olayı araştıracaklarını böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını söylediler.