Sakarya Valiliği her yıl olduğu gibi bu yılda 21-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştireceği, Sakarya 10. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali, yarın çeşitli ziyaret ve açılış programıyla start alıyor. Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Endonezya, Estonya, Romanya, Tataristan ve Ukrayna ülkelerinden Halk Oyunları topluluklarının katılımıyla gerçekleşecek olan Sakarya 10. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali, 4 gün boyunca sürecek ve ülkeler kendi ülkelerinin yöresel oyunlarını sergileyecek. Ekiplerden ise Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler Genel Koordinatörü Yaşar Şahin ile AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı sorumlu olacak.

Açılış Korteji ve protokol ziyareti
Yarın (22 Nisan 2014 Salı), Saat: 16.00’de Festival Açılış Kortej Yürüyüşü (Dr. Nuri Bayar önünden toplanılarak, Çark Caddesi ve Dar sokak üzerinden Kent Meydanına kadar) ile başlayacak olan program, Saat: 17.00’de ki Kent Meydanı’nda ülkelerin halk oyunu gösterileriyle devam edecek. Aynı gün ayrıca ülkelerin delegasyon heyetinin Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret ederek, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sunacak.

Halk Dansları Yarışması ve Gala Gösterisi
Bir konuk ülkenin Atatürk Stadındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılacağı etkinliğin 23 Nisan 2014 Çarşamba günü olan ikinci günü ise, ülkeler gösterisi olan okullardaki programa katıldıktan sonra, saat: 14.00’te tüm konuk ülkeler Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gösterilerini sunacak. Aynı gece Saat: 19.30’da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Halk Dansları Yarışması ve Gala Gösterisinde performanslarını sergileyecek.

Ada AVM ve Arifiye Kültür Merkezi’nde
Festivalin 3. günü olan 24 Nisan 2014 Perşembe günü Saat:13.00’te bir grup konuk ülke Erenler Ada Alışveriş Merkezi’nde, bir grup konuk ülke de aynı saatte Evren TV’de canlı yayında, ülkelerine ait gösterilerini sergileyecek. Ardından Arifiye ilçesine geçecek olan ülkeler, burada Saat:15.00’te Kültür Merkezi’nde gösterilerine devam edecek. Aynı gün ayrıca ülkelerin delegasyon heyeti Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve SESOB Başkanı Hasan Alişan’ı makamında ziyaret ederek, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sunacak.

Son gösteri Adapazarı Belediyesi önünde
Festivalin son günü 25 Nisan 2014 Cuma günü, SAKVA Sosyal Tesisleri’nde yiyecekleri öğlen yemeklerinin ardından Saat:16.00’da Adapazarı Belediyesi önünde son gösterilerini gerçekleştirecek olan tüm ülkeler, 26 Nisan 2014 Cumartesi günü, Sakarya’dan ayrılmak üzere AFA Kültür Merkezi’nde buluşacak.