Obeziteyle mücadele, yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite alışkanlığını artırmak amacıyla Dünya Kalp Günü etkinliği kapsamında Fatih’te sağlık yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünün her ay farklı ilçelerde düzenlediği sağlık yürüyüşü bu ay Fatih belediyesinin desteği ile Çukurbostan Parkı'nda yapıldı. Obeziteyle mücadele, yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite alışkanlığını artırmak ve Dünya Kalp Günü etkinliği kapsamında düzenlenen yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaşlısından gencine kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı yürüyüş öncesinde spor hocaları ısınma hareketleri yaptırdı. Isınma, açma ve germe hareketlerinin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katılımıyla yürüyüş başladı.

Çukurbostan Parkı yürüyüş parkurunda yapılan yürüyüş, 30 dakika devam etti. Vatandaşlar sağlıklı bir yaşam için üç kilometre yol yürüyerek spor yaptı.

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, katılan vatandaşlara teşekkür ederek, ‘‘Fatih Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Sağlığı önemsiyoruz’’ dedi.