RTÜK'te geçen ay CHP kontenjanından üye olan Ali Öztunç'un odasını basan, hakaret edip darp girişiminde bulunan RTÜK personeline verilen ceza belli oldu.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Öztunç'a saldıran personelin "maaşının 30'da biri kadar ceza ödemesine karar verdi. Öztunç karara tepki göstererek, "yazıklar olsun böyle adalete" dedi.

"GÜNAYDIN DEMEYENE KINAMA, ODA BASIP HAKARET EDEN 150 TL"

Öztunç Hürriyet'e yaptığı açıklama, 3 Kasım günü odasını basıp, kendisine "Atatürk'ü savunduğun kadar İslam'ı da savunsana, Filistin'i de savunsana" diye bağıran, hakaret eden ve darp girişiminde bulunan RTÜK personelinin cezasının bugün belli olduğunu söyledi.
RTÜK Başkanı Dursun'un, personele sadece maaşının 30'da biri kadar ceza verdiğini söyleyen Öztunç, "Ceza 150 TL'ye denk geliyor. Daha önce bir başka personel, sadece Başkan Yardımcısına 'günaydın' demediği için kınama ile cezalandırılmıştı. Yani 'günaydın' dememeye kınama, RTÜK üyesinin odasını basmaya, hakaret edip, darp girişiminde bulunmaya 150 TL ceza. Yazıklar olsun böyle adalete" dedi. Öztunç, bir RTÜK üyesinin odasını basın, onu tehdit etmenin, hakaret etmenin karşılığının böyle bir ceza olmaması gerektiğini de vurgulayarak, "Devlet memuriyetinde derece/kademe durdurma var. Hatta memuriyetten men cezası var. Ama sadece 150 TL ceza verilmiş" diyerek tepki gösterdi.

"AYNI OLAY AKP'Lİ ÜYENİN BAŞINA GELSEYDİ?"

Öztunç tepkisini Twitter üzerinden de paylaştı. Attığı tweetlerde şöyle dedi;
"RTÜK Üyesinin odasını basıp hakaret ve tehdit etmenin karşılığı 150TL. RTÜK Başkanı 30'da 1 maaş kesme cezanı uygun görmüş. İşte adalet bu!!"
"Aynı olay AKP'li üyenin başına gelse ceza bu mu olurdu? Yazıklar olsun böyle adalete. Gerçek ceza için ölmemiz mi gerekiyordu?

Hürriyet