Halk oylaması öncesi ittifak halinde olan AKP ile MHP arasında İstanbul ve Ankara'da göndere çekilen Mesut Barzani'nin sözde kürdistan bayrağı kriz çıkarmıştı. AKP törafından konu geçiştirilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bunu 'İhanet' olarak yurumlamıştı. İşte Barzani ile ilgili AKP'nin gerçeklerine Yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı anlattı. Kütühyalı, referandum sonucunu 'Kürdistan TV'ye değerlendirdi. Türkiye'nin en büyük dostunun Peşmerge yönetimi ve Barzani olduğunu savunan Kütahyalı, "yeni açılım süreci sayın Barzani ile gerçekleşecek" dedi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı, 'Kürdistan TV'ye referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP'nin Kürtlerle ittifak etmesi gerekiğini savunan Kütahyalı, yeni bir açılım süreci olacağını söyledi. AKP tabanının tamamında Barzani sempatisi olduğunu da ifade eden Rasim Ozan Kütahyalı, "Türkiye'nin en büyük dostu Peşmerge Yönetimi ve Barzani'dir. Yeni açılım sürecinde kesinlikle sayın Barzani'nin fikirleri alınacak ve bu süreç onun yardımıyla tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.