Rubledeki düşüşün ekonomik krize dönüşmeye başladığı Rusya’da 40 oligark ile bir araya gelen Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bu zor dönemde ekonominin yeniden yapılanması görevini size buyuruyorum” dedi.

Kremlin Sarayında dev yuvarlak masa etrafında Perşembe akşamı yapılan yönetimle patronlar toplantısında devleti Başkan Putin, Kremlin Kançılarya şefi Sergey İvanov, Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, merkez bankası Başkanı Elvira Nabiulina ve Putin’in danışmanlarından Andrey Belousov bulunuyordu. Oligark cephesinde ise Roman Abramoviç, Vladimir Potanin, Vagit Alekperov, Pyotr Aven, Viktor Vekselberg, Oleg Deripaska, Süleyman Kerimov, Mihail Prohorov, Aleksander Mamut ve Putin’in yakın dostu olarak gösterilen Genadiy Timçenko gibi isimler yer alıyordu.

Kremlin Sarayında durum değerlendirme toplantısında konuya direk giren Putin, “İktidarla yönetim el ele vererek ekonomide şimdiki zorlukların üstesinden gelmesi lazım. Biz yönetim olarak önceki yıllarda yaptığımız gibi şimdi de iş çevreleriyle çalışmaya, sizin görüşlerinizi dikkate almaya hazırız. Enerji fiyatlarının dibe vurduğu ve bir dizi başka olumsuz dış faktörü göz önünde bulundurarak son 15-20 yılda bir türlü başlatamadığımız Rusya ekonomisinin yeniden yapılandırılması çalışmalarında size önemli görevler düşüyor. Rusya’nın petrol ve doğalgaz gibi enerji narkoz iğnesinden ülkemizi yeni faaliyetlerle sizlerin kurtarması gerekiyor” dedi.