GÜRKAN GEZER-aydınSes- İSTANBUL Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz günlerde çıkan ve HDP'li bir grupla ülkücu gençleri karşı karşıya getiren olaylarda, her iki grubun da ön saflarında bulunan provokatör yakalandı. Provokatörün ilk ifadesinde, "Kahvede otururken eğlence olsun diye katıldım" dediği öğrenildi

Gaziosmanpaşa'da HDP'li grubun "Öcalan'a Özgürlük" standı açmasıyla başlayan ve devamında HDP'liler ile ülkücü grubu karşı karşıya getiren olaylarda, her iki grubun da ön saflarında yer alan provokatör yakalandı. Önce HDP'li grubun arasında zafer işareti, sonra da ülkücü grubun arasında Bozkurt işareti yaparken görüntülenen "pembe tişörtlü provokatör"ün kimliği, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kısa sürede belirlendi.

"Eğlence olsun diye katıldım"

Şüphelinin, 29 yaşındaki İsmail S. olduğunu belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonla şüpheliyi Bağlarbaşı Caddesi'nde gözaltına aldı. Şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti'ne götürüldü. Şüphelinin ilk ifadesinde, "Talatpaşa'da kahvede otururken arkadaşlar, 'Eylem var' dedi. Eğlence olsun diye katıldım. Sonra diğer grupta da arkadaşlarımı gördüm ve onların arasına geçtim" dediği öğrenildi. Sorgusu süren şüphelinin, 9 adi suçtan kaydı olduğu, 1 suçtan da arandığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, Gaziosmanpaşa'da çıkan olaylar ve yakalanan provokatör hakkında açıklamalarda bulundu.

"Huzuru bozma gayretlerine fırsat vermeyeceğiz"

Bahçelievler Belediyesi tarafından Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edilen 20 otomobil ve 10 motosikletin teslim töreninde konuşan Altınok, olaylarla ilgili olarak, "İlçedeki kardeşliğin bozulması gayretleri karşılık bulmayacak. Bunun için çalışıyoruz, vatandaşımız da bize destek veriyor. Huzuru ve sükunu bozma noktasındaki gayretlere fırsat vermeyeceğiz" derken, yakalanan provokatörle ilgili olarak da, "Şüpheli gözaltına alındı, ilgili birimde sorgusu sürüyor. Hukuken ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.