Depo ve matbaaları sürekli baskına uğrayan korsan kitap organize suç örgütleri, şimdi de ikametgah olarak kullanılan konutları kiralamaya başladı. İstanbul Bayrampaşa’da bir daireye düzenlenen baskında, elbise dolapları ile yatak odasında 7 bin 520 adet korsan kitap ele geçirildi. Haznedar’da ise bir depodaki 20 bin 500 korsan kitaba el konuldu.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, Yenidoğan Mahhallesi’ndeki bir apartmana baskın düzenledi. Korsan kitapla mücadele örgütü Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği avukatlarının da hazır bulunduğu baskında, apartmanın giriş ve birinci katlarında yapılan aramada çok sayıda kitapla karşılaşıldı. Evde bulunan Hüseyin Ç., kitapların kendisine ait olduğunu söyledi.

KİTAP SEVGİSİNDEN DEĞİL

Kitap okuma oranlarının çok düşük olduğu ülkemizde bir evde bu kadar çok kitap bulunmasının ve üstelik aynı kitaptan onlarca olmasının, giriş kapısı dışında bile bandrolsüz olarak istiflenmiş halde bulunmasının normal olmadığını düşünen polisler, yatak odasına ve elbise dolaplarına gizlenmiş çok sayıda kitaba ulaştı. Yapılan incelemede, 7 bin 520 adet kitabın korsan olduğu tespit edildi. Kitaplara elkonulurken Hüseyin Ç., yasal işlemler için Güvenlik Şube’ye sevkedildi.

Kitapların satış noktalarına kolay sevkedilebilmesi için korsan kitapların konulduğu evin Sağmalcılar Metro İstasyonu’na yakın bir noktada kiralandığı anlaşıldı.

HAZNEDAR’DA 20 BİN 500 KİTAP

Güngören ilçesine bağlı Haznedar’da ise bir depoya düzenlenen baskında 20 bin 500 adet korsan kitap ile korsan olduğu değerlendirilen 140 adet bandrol ele geçti. Korsan kitaplar İl Denetim Komisyonu’nun depolarına gönderilirken, depoyu kiralayan ve ulaşılamayan Kemal U. isimli şahısla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.