Hatay’ın Antakya ilçesinde dün gece ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Müdahale sırasında başına gaz kapsülü isabet ettiği iddia edilen bir genç yaşamını yitirdi.

Eyleme katılan Ahmet Atakan’ın (22) iddiaya göre başına gaz kapsülü isabet etti. Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan’ın yakınları ilk olarak gencin hayatını kaybettiği haberiyle yıkıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada “Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderildiğini ancak olay yerinde bulunan kişilerin yaralıyı kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istediği ve sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini” belirtti.

Detayı için tıklayınız

Ancak bir süre sonra yapılan müdahale sonucu duran kalbi tekrar çalıştırılan Atakan’ın yoğun bakıma alındığı bilgisiyle sevinç yaşandı. Kısa süre sonra Atakan hayatını kaybettiği haberi yine herkesi üzdü.

HATAY'DA SABAHA KADAR SÜREN OLAYLARDA BİR GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ / Foto Galeri

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken, polis, bir binanın çatısından Atakan’ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu.

ÖLEN GENCİN YAKINLARI İLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Ahmet Atakan’ın yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, hastane önünde önlem alan çevik kuvvet polislerine saldırdı. Hastane önünde arbede çıkarken polis, biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Hastane önündeki gerginlik devam ediyor.

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gezi olaylarının başladığı ilk günden bu yana gösteriler sırasında polis memuru Mustafa Sarı, Ali İsmail Korkmaz (19), Mehmet Ayvalıtaş (20), Abdullah Cömert (22), Ethem Sarısülük (26) ve Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Abdullah Cömert de Hatay'daki gösteriler sırasında hayatını kaybetmişti. Eskişehir'de sopalarla dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de Hatay'da yaşıyor.