Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 8 okula eş zamanlı olarak el yapımı patlayıcı madde ile Motolof kokteyli atıldı. Eylemleri, PKK’nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üstlendi. 8 okulu kullanılmaz hale getirdiler.

Örgüt, eylemleri Lice’nin Yalaza köyündeki Kürtçe okul binasına yapıldığı iddia edilen saldırıya misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurdu.


Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki okullar, dün gece eş zamanlı olarak saldırıya uğradı. Yüzleri kapalı olarak caddeye çıkan bir grup, önce slogan attı ardından yürüyüş düzenledi. Meşaleler yakarak ara sokaklara dağılan grup, daha sonra okullara el yapımı patlayıcı madde ile Molotof kokteyli attı.

PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üyeleri, ilçedeki Atatürk İlköğretim Okulu ve müştemilatına, Silvan Atatürk Anaokulu’na, Silvan Lisesi, Silvan İmam Hatip Lisesi, Silvan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Silvan Fevzi Çakmak Ortaokulu ile Mehmet Adil Kepoğlu İlköğretim okullarına ses bombası ve Molotof attı. Saldırıya uğrayan okullarda maddi hasar meydana geldi. Örgüt, eylemleri, sosyal paylaşım hesabından şu cümleyle üstlendi: “Farqin (Silvan) asayiş güçlerimiz tarafından 8 okula misilleme eylemi gerçekleştirildi.”

ŞEMDİNLİ’DE 2 AYRI PATLAMA

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü'nde gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir evin önüne ve aynı köyde bir kişiye ait otomobile bırakılan patlayıcı, gürültüyle patladı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada ev ve araçta hasar meydana geldi.

Olay, saat 02.00 saatlerinde Şemdinli'ye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu Köyü'nde meydana geldi. Köyde oturan ve esnaf Burhan Atayılmaz'ın evinin önüne ve yine aynı saatlerde aynı köyde oturan Yılmaz Eroğuz'un aracının yanına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ses bombası olduğu tahmin edilen patlayıcı bırakıldı. Patlayıcılar gürültüyle infilak ederken, evin balkonunda bulunan halı da alev alarak tutuştu. Aynı köyde oturan Yılmaz Eroğuz'a ait aracın altına bırakılan patlayıcı da eş zamanlı olarak patladı. Patlama sonrası aracın motoru ve lastiklerinin alev almasıyla yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ve çevredekiler tarafından söndürülürken, sabah saatlerinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, olayla ilgili inceleme başlattı.