Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için devam eden operasyonlarda yapılan aramalar sırasında PKK'lı kadın teröriste ait bir not defteri ele geçirildi. PKK'lı kadın teröristin , not defterine örgüte katıldıktan sonra yaşadığı bunalımları ve çaresizliklerini ve örgüte katılarak büyük bir hata yaptığını, kardeşlerinin böyle bir hata yapmamaları gerektiğini içeren ifadeleri yazdığı belirtildi. PKK'lı kadın teröristin kardeşlerine yazdığı notta, "Her şeyi bu hale getiren her şeyi yıkıp geçen bunca ölümün sebebi gene örgüttür. Hayatınıza bakın hiçbir şeyi takmayın çünkü bu dava gereksiz ve boş bir davadır. Hepimizde bir piyonuz kim güçlüyse daima güçsüzü yeniyor senden tek isteğim odur ki bu örgütün içine asla katılma…" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında dün yapılan aramalarda PKK'lı kadın teröriste ait olduğu belirtilen bir not defteri ele geçirildi. PKK'lı kadın teröristin not defterine ; PKK'ya katıldıktan sonra yaşadığı bunalımları ve çaresizliklerini, kendisinin örgüte dava için değil, hayattan sıkıldığı için katıldığını, örgüte katılarak büyük bir hata yaptığını, kardeşlerinin böyle bir hata yapmamaları gerektiğini içeren ifadeler yazdığı belirtildi. Not defterine özellikle annesine, babasına ve kardeşlerine duyduğu özlemi yazan PKK'lı kadın terörist, çok büyük acılar çektiğini, örgüt elebaşlarının kendilerini adeta bir piyon gibi kullandığını, arkadaşlarının çoğunun öldüğünü kendilerinin de sonunun ölüm olduğunu belirtti.



PKK'lı kadın teröristin not defterinde aile bireylerine yazdığı ifadelerin bazıları ise şöyle;
"Kardeşim Ramazan ve Aptullah’a; …Ramazan kardeşim özellikle sana yazıyorum ben öldükten sonra sakın katılım yapma ben bir dava üzerine gelip katılmadım bu hayattan sıkıldığım için zeynosuz kaldığım için beni bu hale getiren de örgüttür. Her şeyi bu hale getiren her şeyi yıkıp geçen bunca ölümün sebebi gene örgüttür. Onları hala da sevmiyorum ve sevmicem de. Hayatınıza bakın hiçbir şeyi takmayın çünkü bu dava gereksiz ve boş bir davadır. Hepimizde bir piyonuz kim güçlüyse daima güçsüzü yeniyor senden tek isteğim odur ki bu örgütün içine asla katılma…
Canım anneme (Helima’ya şirin kadın)
…Size kızdık dağa çıktık ooff oof annem bilsen ne kadar acı çekiyorum bilsen ne kadar yanıyor bu yüreğim bir türlü kendime gelemedim…
Abim Delil’e
…Benim hayatı soracak olursan kötü gidiyor. Arkadaşlarımın yarısı şehit oldu bir sürüde yaralı var moralim sıfır ah be abicim o kadar kuşkum var ki ….keşke bu hayata düşmeseydik keşke dağ illetine çıkmasaydım ne bileyim anlık bir öfke ve kin bizi ne hale soktu…"
ANKARA, (DHA)