Trafikte öne geçme meselesi yüzünden tartıştığı sürücüyü aracın içine çekerek boynundan bıçaklayan diğer sürücü hakkında Öldürmeye Teşebbüs suçundan dava açıldı; 15 yıl hapis cezası istendi.

Haber-Kamera Arzu KAYA, İstanbul

Trafikte 'öne geçme' kavgası 15 yıl hapis istemli davaya dönüştü. Tartıştığı kişiyi 15 gün yoğun bakımda kalacak şekilde boynundan bıçaklayarak yaralayan şüpheli sürücü hakkında Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldı. Şüphelinin tuttuklanmaması, yargılamanın bu şekilde sürmesi ise bıçaklanan kişi ve avukatının itirazına yol açtı.

TRAFİKTE ÖNE GEÇME KAVGASI...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Sancaktepe'deki Eyüp Sultan Mahallesi Mehmet Akif Caddesi üzerinde gerçekleşti. 24 yaşındaki Yahya Fırat Abacan ve 50 yaşındaki Zeki Bay arasında -seyir halindeyken öne geçme meselesi- yüzünden tartışma çıktı. Zeki Bay bir süre sonra aracını durdurarak Yahya Fırat Abacan'ı yanına çağırıp aracın içine doğru çekerek bıçakla boynunun sağ tarafını kesti.

Savcılık, eylemin öldürme kastıyla gerçekleştirildiğini ancak teşebbüs aşamasında kaldığını kaydetti. Bay'ın kaçmasını engellemek için Abacan'ın da yumruk attığı belirtilen iddianamede, Abacan hakkında Basit yaralama suçundan 4 aydan 1 yıla, Bay hakkında ise Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



ELİMDEKİ BIÇAK BOYNUNA GİRDİ

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Zeki Bay kendisinin yol kavgası yüzünden tartıştıklarını ve Yahya Fırat Abacan'ın kendisini yumrukladığını öne sürerek, Kendisini iteklemeye çalıştım, elimdeki bıçak boynuna girdi dedi. Abacan'ın avukatı Fulya Gürsoy ise eylemin kasten öldürmeye teşebbüs olduğunu belirterek, sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme Bay hakkında tutuksuz yargılama koşullarının değişmediğini söyleyerek talebi reddetti.



RAPOR GELDİ, TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Abacan'ın yarasına ilişkin Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden mahkemeye gelen raporda, yaralanmanın kişinin hayatını tehlikeye sokacak nitelikte ve 13 santim uzunluğunda olduğu belirtildi. Mahkemeye sunulan rapor üzerine 2. celsede de tutuklanması talep edilen sanığın tutuklanma talebi yeniden reddedildi ve duruşma ertelendi.



NE OLUYOR DEMEYE KALMADAN BIÇAĞI SAPLADI

Adliye önünde kameraya yarasını göstererek olay gününü anlatan Abacan, Ne oluyor demeye kalmadan elindeki bıçağı boynuma sapladı. Hastaneye gittim. 10-15 gün yoğun bakım süresi itibariyle hayata geri döndüm. Şahsın tutuklanmaması, ceza almaması, insanların hayatıyla oynamasından dolayı şikayetçiyim dedi.



TRAFİK CANAVARININ TUTUKSUZ DOLAŞMASINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Avukatı Fulya Gürsoy ise, Müvekkilim boynuna almış olduğu bıçak darbeleri sonucu erken müdahale ile hayati tehlikeden kurtulmuştur. Ancak bu Türk Ceza Kanunu'nun kasten öldürmeye teşebbüs suçunun oluşmasına engel teşkil etmemektedir. Defalarca tutuklama talebinde bulunmamıza rağmen taleplerimiz reddedilmektedir. Bir trafik canavarının kasten öldürmeye teşebbüs edip hala tutuksuz dolaşmasını anlamak mümkün değildir diye konuştu.



Görüntü Dökümü

-----------

-Yahya Fırat Abacan'ın yarasından görüntü

-Yahya Fırat Abacan ile röp.

-Avukat Fulya Gürsoy ile röp.

-Genel ve detaylar