Süleyman KAYA-İbrahim AKTÜRK,İSTANBUL,() İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Büyük İstanbul Otogarı’nda kış lastiği denetimi yaptı. Kış lastiği takmayan otobüslerin çıkışlarına izin verilmezken, sürücülere 571 TL para cezası kesildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış lastiği uygulamasının başlaması üzerine harekete geçti. Büyük İstanbul Otogarı’na gelen trafik polisler, önce otogardan çıkacak olan otobüsleri durdurarak evraklarını inceledi. Polisler, ‘Kumpas’ adı verilen aletle otobüs lastiklerinin diş derinliklerini ölçtü. Kış lastiği takmayan sürücülere 571 TL para cezası kesilirken, otobüslerin otogardan çıkışlarına da izin verilmedi. Kış lastiklerinin diş derinliğinin en az 4 mm olması gerektiği belirtildi.

Bazı otobüs sürücüleri, son güne bırakmadan lastiklerini değiştirdiklerini denetimleri ise doğru bulduklarını belirtirken, bazı lastik satıcıları  da geçen yıla oranla sürücülerin daha bilinçli olduklarını, kış lastiklerini çok daha önce taktırdıklarını söylediler. Denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi. 

(FOTOĞRAF)