ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Söylenecek o kadar söz var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye. 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz.”

Enver Yılmaz, belediye personeli ile bugün vedalaştığı ve kurumdan ayrıldığı öğrenildi.

KURTULMUŞ İLE İLGİLİ PAYLAŞIMLARDA BULUNMUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, 13 Eylül’de, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ile ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Kurtulmuş'un 8 yıl önce HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemlerde, AK Parti'yi eleştirdiği videoyu yayınlayan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

" 'Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı. 'Edebinizi takının' diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri. Demek ki, ne oldum değil, ne olacağım demeli." 

PAYLAŞIMLARINI 1 SAAT SONRA KALDIRDI


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ile ilgili twitter hesabından ağır sözler içeren paylaşımlarını, yaklaşık 1 saat sonra kaldırdı. 

PROTOKOL KAVGASI DAMGA VURMUŞTU

Ordu'da, 23 Temmuz 2017'de Aybastı Perşembe Yayla Şenliği’nde dönemin Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Enver Yılmaz arasında protokol tribününde kavga çıktı. O dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, kavganın arasında kalarak şenliği terk etmişti. Numan Kurtulmuş ile Enver Yılmaz arasında bu olay nedeniyle küskünlük yaşandığı öne sürülmüştü. Emniyet Müdürü Suat Çelik de kendi isteğiyle Ordu Emniyet Müdürlüğü’nden merkeze gitmiş, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na atanmıştı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA VEDA ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, görevinden istifa ettiğini duyurduktan sonra belediye binasında personel ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen buluşmada, Yılmaz, belediye çalışanlarına veda etti. Yılmaz, helallik istediği personeline teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.

VALİLİK AÇIKLADI; ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLDİ


Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada istifa eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın görevini Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından yürütüleceği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesinin 6. fıkrasında yer alan “Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür.” hükmü uyarınca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi; Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir."