İlköğretim okulu yanında bir binanın çatısına kurulan BAZ istasyonu, okuldaki öğrenci ve öğretmenleri 'sinirden kanser edecek' cinsten...

“KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ!”

"İLLA Kİ SOYUNALIM MI?"

İlköğretim okulu bitişiğindeki binaya özel bir GSM şirketi tarafından kurulan BAZ istasyonu 3 bin kişiyi çileden çıkardı. Veliler ve öğrenciler bir haftadır süren eylemlerinde yol kapattı, polis izin vermedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

Çocuklar derslere girmiyor!

İstanbul Bayrampaşa’daki Oğuzhan İlköğretim Okulu’nun hemen bitişiğindeki binayı baz istasyonu kurmak için kiralayan Vodafone şirketi ve binayı kiraya veren mal sahibi Halil İbrahim Okur, okuldaki velilerin ve öğrencilerin büyük tepkisini aldı. Veliler: “Gerekirse kullandığımız hatlarımızı değiştiririz” dedi.

Velilerin 13 Mart tarihinde durumu öğrenmesiyle başlayan BAZ kargaşası her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. 14 Mart tarihinden itibaren her gün BAZ istasyonunun kurulduğu binanın önünde eylem yapan yüzlerce öğrenci ve veli seslerini duyuramadıklarını ifade ederken, hiçbir kurum ve kişinin de kendilerine destek vermediğinden şikayetçi. aydınSes’e konuşan veliler Arnavutköy ve Esenler’den de farklı okullardan eylemlerine destek veren insanların olduğunu söyleyerek o bölgelerdeki öğrencilerden bir çoğunda kanser vakalarının görüldüğünü iddia ettiler.

Fakat her şeye rağmen yeteri kadar destek bulamadıklarını ifade eden veliler çevre esnafından ve özellikle de belediyelerinden destek bekliyor. Bayrampaşa Belediyesi’ne konuyla ilgili görüşmek için 50 kişilik bir gurupla yürüyen aileler, başkanın toplantısı nedeniyle kendileriyle görüşemediğini fakat bir başkan yardımcısıyla görüştüklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi.

BELGELER OLAYI DOĞRULUYOR!

Gazetemizin de ulaştığı şirket ve bina sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinin yer aldığı belge bir ilköğretim okulunun hemen yanı başına kurulan BAZ istasyonunu doğruluyor. Sözleşmeye göre; Kiracı: Vodafone Telekomünikasyon A.Ş., Halil İbrahim OKUR isimli bina sahibi kişiyle binaya BAZ istasyonu kurmak için 5 yıllık bir anlaşma imzalamış.

KENDİSİ BAŞKA BİNADA OTURUYOR

GSM şirketiyle bina sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde ki en önemli detay ise;  binayı kiraya veren kişinin ikamet adresinin çok farklı bir yerde olması. Yine velilerin iddialarına göre binadaki katların ev olarak kullanılmadığı ancak sadece en üst katta yeni evli bir çiftin yaşadığı ve onların da yaşanan bu olayın ardından taşınmak istedikleri söyleniyor.

Çocuklarının sağlığından ciddi anlamda şüphe ettiklerini söyleyen veliler çocukları derslere göndermezken, BAZ istasyonu kurulduğundan beri başlarına gelenleri çarpıcı iddialarla dile getiriyor.

“OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI GİZLİ TAKİBE ALINDI!”

Eyleme başladıkları günden bu yana her zaman sivil polis ekiplerinin yaşanacak kötü bir olay karşısında tedbir amaçlı yanlarında olduklarını söyleyen bazı veliler,  yine eylem yaptıkları bir gün isminin açıklanmasını istemeyen Okul Aile Birliği başkanının kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önüne kadar gizli gizli takip edildiğini iddia etti.

“İLLA Kİ SOYUNALIM MI?”

Bu güne kadar hiçbir medya kuruluşunun yanlarında yer almadığını söyleyen bayan bir veli: ” Her zaman görüyoruz, adam kendini yaksa, birileri bir yerleri taşlasa, çıkıp kadınlar soyunsa hemen hepsi koşuyor… İlla ki bizde mi bunları yapalım? Soyunmamız mı gerek medyanın buraya gelmesi için!...” dedi.

“FOX TV BENİ AZARLADI!”

Ulusal medya yayını yapan bir çok kanal ve gazetelere seslerini duyurmak için talepte bulunan aileler, kendileriyle ilgilenilmediği gibi bir de bağırarak azar işittiklerini iddia ettiler.

FOX TV’ye durumlarını bildirmek için telefon açan bayan bir veli: “Telefonu bir adam açtı. Şirket telefonunu kendi hattına yönlendirdiğini söyleyip, neden arıyorsun beni diye kızdı. Sonrada bu GSM şirketleri olmasa biz şuan bu telefonla konuşamazdık deyip telefonu yüzüme kapattı” dedi.

POLİS BİLE DALGA GEÇTİ!

Ellerinde ‘kanser olmak istemiyoruz, hükümet uyuma çocuklara sahip çık, 15 bin liraya hayat satılmaz ve Vodafone’u kınıyoruz’ şeklinde dövizlerle davullu sloganlı eylem yapan yüzlerce veli ve öğrenci, BAZ istasyonunun önünden geçen yolu kapatmak isteyince bir polis memurunun kendilerine “yolu kapatmanıza izin verebilmemiz için kameraların burada olması gerek. Sadece yerel gazete yetmez televizyonlarda olmalı” dediğini iddia etti.

“KANSERLİ OKUL İSTEMİYORUZ”

14 Mart’tan bu yana her gün eylemlerini devam ettiren veliler, okullarında yaklaşık 2500 öğrenci ve 150 öğretmen bulunduğunu söyleyerek, “bu kadar insanın hayatı parayla satılamaz“dedi ve bu konu düzeltilene kadar çocuklarını derslerin büyük bölümüne göndermeyeceklerini ifade ettiler. Okul Aile Birliği’de yetkilileri biran evvel konuya el atmaya davet etti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI