Eğitim Sen’in çağrısıyla birçok ilden gelerek Tandoğan’da toplanan sendika üyeleri sloganlar atarak Kızılay’a yürüdü. Eğitim emekçileri, Öğretmenler Günü’nün arifesinde “4+4+4 eğitim sistemine, yapılan sürgünlere, açılan soruşturmalara ve kadrolaşmaya karşı” Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapmak istedi. Kalabalık, Milli Müdafaa caddesi girişinde, güvenlik güçlerinin barikatıyla karşılaştı. Yürüyüşün izinsiz olduğu, GMK bulvarındaki trafiği engelledikleri uyarısına rağmen dağılmayan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan eylemcilerin bir bölümü, tekrar Milli Müdafaa caddesi girişinde toplandı. Polisin izinsiz olduğunu söyledikleri eylemlerini bitirmeleri yönünde uyarılarda bulunduğu grup, bir süre bekledikten sonra Tandoğan’a doğru yürüdü.

Olaylarda polislerin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu Eğitim Sen üyesi bir kadının yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Saldırıda çok sayıda kişinin de biber gazı nedeniyle fenalaştığı, yaralanan vatandaşların da olduğu görüldü. Bir polis memurunun da yaralandığı olaylarda gözaltılar da gerçekleştirildi.
Grubun dağılmasının ardından GMK bulvarı trafiğe açıldı.

GMK Bulvarı’nın paralelindeki Kumrular Sokak’ta çevik kuvvet polisleri gruplar halinde sokak başlarını tutarak güvenlik önlemlerini alırken, polis helikopteri havadan kontrollerini sürdürüyor.