Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Göğebakan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah saat 08: 45'te son nefesini verdi.

LÖSEMİYE BAĞLI SOLUNUM YETMEZLİĞİ

Göğebakan'ın vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat Göğebakan lösemi ve solunum yetmezliği sebebiyle 10 gündür hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Bu sabah saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti" denildi.

CENAZE NAMAZI YARIN

Murat Göğebakan’ın yarın Fatih Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

Murat Göğebakan’ın oğlu Bülent Göğebakan babasının vefatı ardından şunları söyledi:
Hagi futbolu bırakmaya karar verdiğinde “bırakma” diyen yöneticilere “gönül istiyor ama ayaklar istemiyor demişti.
“Baba beni bırakma” dediğimde, Babam da “gönül istiyor ama lösemi istemiyor” demişti. Sürekli yanındaydım. Sağ olsun hastaneden, duşumuzu bile burada alıyorduk.
Aramızda zaten fazla yaş farkı olmadığı için arkadaş gibiydik. Futbol muhabbet, yapardık. Futbolu çok severdi. Bu ülkeyi bu ülkenin insanlarını çok severdi.

BAŞBAKAN EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan kendisi için 'Uzun Adam' şarkısını yazan sanatçı Göğebakan'ı evinde ziyaret etmiş, katıldığı mitinglerde Murat Göğebakan için dua istemişti.

.

Murat Göğebakan'ın ardından ünlülerin mesajları