Marmara ve Karadeniz Bölgesi yarın Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 10 dereceye kadar düşmesi, Marmara Bölgesi'nde mevsimin ilk karının Uludağ'ın zirvesine yağması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre yarın Marmara ve Karadeniz bölgesi Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışlar öğle saatlerinde etkisini artıracak. Rüzgar ise yine öğle saatlerinde karayelden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Karayelin etkisiyle hava sıcaklıkları sabah Trakya'da öğleden sonra ise Marmara'nın genelinde hissedilir derecede düşecek. Sıcaklık düşüşlerinin 10 dereceyi bulması beklenirken; yağışların gece saatlerinde kesileceği tahmin ediliyor.

İLK KAR ZİRVEYE!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, yarın ve Çarşamba günü Marmara Bölgesinde kar beklenmediğine dikkat çekerken, sadece Uludağ'ın zirvesine mevsimin ilk karının yağabileceğini belirtiyorlar. İstanbul merkezde sıcaklıkların günde 15-16; gece 13 civarında olacağı tahmininde bulunuyorlar. Marmara'dan yayılan soğuk havanın çarşamba günü yurdun İç ve Doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra hızlı şekilde yurdu terk edeceğini vurguluyorlar.

FIRTINAYA DİKKAT!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bugün saat 13.00 itibariyle yurt geneline ilişkin fırtına uyarısı yaparak; ağaç ve direklerin devrilmesi ile ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları şöyle uyardı:
Kuzey Ege: Yarın (23.09.2014) öğle saatlerinde güney ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden olmak üzere, yarın öğle saatleriyle gece saatleri arasında 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor.

Marmara: Yarın (23.09.2014) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Yarın (23.09.2014) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Batı Karadeniz'in doğusunda 8-10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 24.09.2014 Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in batısı: Yarın (23.09.2014) gece saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 8-10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtına bekleniyor. Fırtınanın 24.09.2014 Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BALKANLAR'DAN YENİ SOĞUK HAVA GELİYOR....

Uzmanlar, Cuma gününden itibaren ise yurdun genelinin yine Balkanlar üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine gireceğini belirtiyorlar.