İstanbul'da kuvvetli yağış ve poyraz fırtınası ile birlikte hissedilir derecede sıcaklık düşüşü beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ


İstanbul başta olmak üzere Marmara'da aralıklarla devam eden sağanak yağışın, yarın etkisini artırarak bölge genelinde kuvvetli olacağı, pazartesi ve salı günleri de kuvvetli olarak etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi, hava sıcaklığının poyrazla birlikte hissedilir derecede (8-10 derece) azalması, soğuk ve yağışlı havanın çarşamba günü İstanbul'u terk etmesinin beklendiği kaydedildi.

YARIN HAVA YAĞIŞLI

Yarın İstanbul'da havanın, çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Kuvvetli yağışın özellikle kentin kuzey ve doğu kesimlerinde (Kumköy, Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy, Şile, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy ilçeleri başta olmak üzere) etkisinin daha fazla olacağı öngörülüyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 13, gece en düşük sıcaklık 10 derece dolayında olması bekleniyor.”

Pazartesi günü İstanbul'da havanın çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği bildirilen açıklamada, kuvvetli yağışın etkisinin özellikle kentin kuzey kesimlerinde (Kumköy, Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy, Şile, Beykoz ilçeleri başta olmak üzere) daha fazla olacağının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, rüzgarın pazartesi günü, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği, günün en yüksek sıcaklığının 13, gece en düşük sıcaklığın 8 derece dolayında olmasının beklendiği kaydedildi.

Salı günü İstanbul'da havanın çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-50 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği, günün en yüksek sıcaklığının 10, gece en düşük sıcaklığın 6 derece dolayında olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, kuvvetli yağış, fırtına ve soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SICAKLIK YURT GENELİNDE DÜŞECEK


Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek olan Türkiye'de söz konusu hava sistemi hafta ortasına kadar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, yarın Marmara'yla birlikte Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Rize, Artvin, Osmaniye, Hatay çevreleri de yağışlı geçecek.

Tahminlere göre hava sıcaklığı yarın batı kesimlerde, hafta başında ülke genelinde 8 ila 10 derece azalacak. Rüzgar, Marmara, Batı Karadeniz ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden, hafta başından itibaren İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenirken, yetkililer, kuvvetli yağış, fırtına ve soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Yağışlı havanın perşembe günü ülkemizi terk edeceği sanılıyor.