MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı. ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, bu sabah PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bir özel harekat polisi ile bir jandarma uzman çavuş yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Nusaybin'de bugün saat 06.00 sıralarında Dicle Mahallesi Çağ Bulvarı'nda konuşlu zırhlı polis aracına teröristler roketatarla saldırdı. İsabet alan zırhlı araçta bulunan 3 polis yaralandı. Ambulansla hemen Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan henüz kimliği açıklanmayan 1 polis şehit oldu. Yaralı 2 polis, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis şehit eden PKK'lıların yakalanması için operasyonlar devam ederken, ilçenin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinden silah ve patlama sesleri duyuldu.

İDİL'DE DE ÇATIŞMADA 1 POLİS ŞEHİT OLDU 1 JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ YARALI

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, bu sabah PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bir özel harekat polisi ile bir jandarma uzman çavuş yaralandı.



İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 12’inci gününde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin jandarma ve özel harekat polisinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde sürüyür. Operasyonlarının tamamlandığı Yeni Mahalle'de teröristlerin önceden döşediği patlayıcılar imha edilirken, mahallede bulunan evler uzmanlar tarafından aranıyor. Aranan evlerin bazılarında çok sayıda patlayıcı, silah, roketatar mermisi, ilaç ve yaşam malzemeleri ile mühimmat bulundu.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Bu arada Turgut Özal Mahallesi'nde sürdürülen operasyonlar kapsamında, bugün sabah erken saatlerde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk ateşle birlikte 1 özel harekat pilisi ile 1 jandarma uzman çavuş yaralandı. Yaralı 2 güvenlik görevlisi zırhlı ambulans ile İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK
Yaralanan ve adı açıklanmayan özel harekat polisinin çatışma sırasında tabancasına isabet ederek seken kurşunla kolundan yaralandığı belirtildi. Jandarma uzman çavuşun ise PKK'lıların açtığı ilk ateşte ayağına kurşun isabet ettiği kaydedildi. Yaralı güvenlik görevlilerinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
ŞIRNAK, (DHA)