Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Suriye’ye ait olduğu belirtilen bir helikopter düştü. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, helikopterin sınır ihlali yaptığı için Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı.
Topraktutan Karakolu'na yakın Suriye topraklarında meydana gelen olayla ilgili inceleme yapan Türk askeri yetkilileri, enkaz bölgesinde bir helikopterin düştüğünü kesinleştirirken, atladığı belirtilen iki pilot hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
Suriye ordusuna ait Mİ 17 tipi helikopter, 2 kilometre sınır ihlalinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye sınırında düşen helikopterin, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Malatya'dan kalkan uçaklarca düşürüldüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bakanlar kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bugün sınıra yakın bölgede Suriye topraklarına düşen helikopterin sınır ihlali yaptığını ifade eden Arınç, bu nedenle Malatya'dan kalkan Türk uçaklarınca düşürüldüğünü söyledi. Arınç şöyle konuştu:

"Suriye'ye ait 1 adet Mİ 17 helikopteri, bugün saat 14.20'de Hatay Yayladağı Güveççi bölgesinde 2 kilometre Türkiye'de hudut ihlalinde bulunmuş. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş. ihlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçaklarımız tarafından saat 14.25'te füzeyle vurulması sonucu helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. Şu ana kadar mürettebatla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadık, çünkü Suriye tarafına helikopter düştü. Sınır hattımızda 24 saat esasına göre hava keşif unsurlarımız uçuş yapmaktadır. Bildiğiniz gibi uçağımız düşürüldükten sonra özellikle Akçakale, Viranşehir bölgesine sürekli karşı tarafından taciz ateşleri yapıldığı için angajman kurallarımız değiştirilmiş ve yeni bir uygulama başlamıştı.