MALATYA'nın Kale ilçesinde, sabahın ilk saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı olmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Malatya'nın Kale ilçesi olarak açıkladığı saat 02.03'de 4.9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Zeminden 10 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli endişe yaratan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.0, merkez üssünü de Pütürge ilçesi olarak açıkladı.

VALİ BARUŞ'TAN DERPREM AÇIKLAMASI

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Kale ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde kentte ölü ve yaralı olmadığını belirterek, vatandaşları önceden tespit edilen ağır hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

Vali Baruş, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:
"İlimiz Kale İlçesi Merkezli saat 02.03'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımızın, ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalara girilmemesi hususunda dikkatli davranmaları gerekmektedir.
Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan; "Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde bazı evlerin yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu" yönündeki haber gerçek dışıdır."

VATANDAŞLAR SOKAĞA İNDİ

Malatya'nın Kale ilçesinde, meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi hisseden vatandaşlar panikle sokaklara indi. Birçok vatandaş geceyi dışarıda geçireceğini belirtti.

Kale ilçesinde saat 02.03'te gerçekleşen 4.9 büyüklüğündeki depremi Malatya merkezde hisseden vatandaşlar, sokaklara çıktı, bazı vatandaşlar ise park ve bahçelerin banklarında bekledi. Hava sıcaklığının -1 dereceye düştüğü kentte vatandaşlar battaniyelerine sarılarak ısınmaya çalıştı. Kentin meydanlarına çıkan vatandaşlar, bir yandan ısındı, bir yandan da tekrar deprem olması korkusuyla bekleyişe geçti. Özellikle yüksek binaların bulunduğu cadde ve sokaklardaki vatandaşlar ise apartmanlarından uzaklaştı. Depremin hemen ardından bazı vatandaşlar telefonla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Sakakta bekleyişini sürdüren vatandaşlar ise depremin şiddetiyle bir anda yataklarından kalktıklarını belirterek, "Yataklar bir anda sallanmaya başladı, çocukları hemen alarak sokağa indik, çok şiddetli sallandı. O korkuyla aşağıya indik, çocuklar korkmasın diye tekrar bir deprem olur diye bekleyişimizi sürdürüyoruz" dedi.