Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Tavşan ve Ali Sami Gonca, Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Belde Belediyesini ziyaret etti.

Tavşan ve Gonca, partilerinin ilk belediyesi olan ve başkanlığa seçilen Bülent Ateş'i makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Tavşan, 20 yıldan sonra Konakkuran beldesinde bir ilki gerçekleştirdiğini ve ilk defa belediye başkanlığı kazandığını söyledi.

Konakkuran Belde Belediyesi'nin, LDP'nin aynası olacağını ifade eden Tavşan, "Burası LDP'nin ilk belediyesidir. Parti olarak gücümüzün yettiği ölçüde belde için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda belde halkının hiç şüphesi olmasın. Sadece Türkiye değil orta doğuda ilk defa Liberal demokrat bir parti belediye başkanlığını kazandı " dedi.

Genel başkan yardımları belediye başkanını makamında ziyaret ederek başarılarından dolayı bir palet verdiler.

Belde Belediye başkanı Bülent Ateş, “Konakkuran Belde Belediyesi seçimlerde sıkıntılı bir seçim geçirdik. Belde halkının büyük desteği ile çok önemli bir başarı elde ettik. Biz kıt kaynaklarla çok güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Belde belediyemizin iller bankasının geliri dışında hiçbir geliri maalesef yoktur. İller bankasının geliri ise personel giderini ancak karşılayabiliyor. Onun için partimizin desteklerini bekliyoruz.”dedi.

Konakkuran Belde belediyesi LDP’nin ilk belediyesidir diyen Süleyman Tavşan, “ Biz parti olarak gücümüz yettiği ölçüler içerinde burada bize söylediklerinizi kendimize ait bir görev hissederek hem Ankara da, Avrupa’da hem de bulunduğumuz yerlerde mümkün olduğu ölçülerde dillendireceğiz. Elimizden gelen her şeyi de yapacağız. Bu konuda Konakkuran Belde halkının hiç şüphesi olmasın “dedi.

LDP Genel başkan yardımcısı Ali Sami Gonca Malazgirt’te ve Konakkuran’da üç gün kalacaklarını belirterek, Malazgirt ve Konakkuran’da ne yapabiliriz, buralara ne katkıda bulunabiliriz onun ön çalışmalarını yapmak için burada incelemelerimizi yapmak üzere geldik.”dedi.

Daha sonra LDP genel başkan yardımları ve belediye başkanı belde halkını ziyaret ederek sıkıntıları dinlediler.