aydinSes-Murat Aydın/İstanbul: TÜRGEV, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle 7 bin 500 lira tazminata mahkûm ettirdi. TRÜGEV tarafından mahkeme kararını medyaya 'Kılıçdaroğlu'ndan TRÜGEV'e bağış" başlığı ile servis edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile gündeme gelip ve popüler olan Türkiye Eğitim ve Gençlik Vakfı (TÜRGEV) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında partisinin 26 Haziran 2014 tarihli grup toplantısında vakıf hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle manevi tazminat davası açtı. TÜRGEV’in açtığı dava bugün İstanbul 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme TÜRGEV’i haklı bularak Kılıçdaroğlu’nu 7500 lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Duruşmaya TÜRGEV adına Avukat Selma Yıldız katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KAZANILAN İKİNCİ TAZMİNAT


CHP lideri Kılıçdaroğlu, aynı açıklamaları daha önce başka bir toplantıda daha yapmış ve söz konusu açıklamaları nedeniyle daha önce de 10 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilmişti. 20. Asliye Hukuk Mahkemesi “…kesinleşmiş bir yargı kararına dayanmayan ifadelerinin kişilik haklarını ihlal ettiğine ve eleştiri, düşünce açıklaması ve ifade özgürlüğü kapsamında sayılmayacağına…” karar vermişti.

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın geçtiğimiz günlerde CHP liderinin yine bir grup toplantısındaki iddiaları üzerine kendisini TÜRGEV yurduna çaya davet ederek kız öğrencilerin eğitimine katkıya çağırmıştı. Arzu Akalın; “Sayın Kılıçdaroğlu yurdumuza henüz gelemedi ancak ödeyeceği tazminatlarla kız öğrencilerimizin eğitimine şimdiden katkı sağlamaya başladı. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.