CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer. Demokrasisi olmayan devlete dönüşeceğiz. Türkiye'de suçlu arıyorlar. Düşman bulamıyorlar. Kora halinde bana saldırıyorlar. Vallahi cevap vermeyeceğim. Mesele anayasa. Sen ben kavgası değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da konuştu. Diyarbakır'ın sosyo ekonomik yapısına değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki en mutsuz 3 kentten biri Diyarbakır. Diyarbakırlı mutlu değil huzursuz, endişeli. 1 milyon 700 bin nüfus var. Ama fakirliği en derinden yaşayan illerimizden biri. Diyarbakırlı bunu hak etmiyor. Gencecik fidan gibi çocuklar işsiz. Taşı sıksa suyunu çıkarır. İşsizlik oranı açısından Türkiye'nin ikinci kenti. En çok yeşil kart sahibi olan il Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır. Kadim bir kent. Tarihin derinliklerinden gelen bir kent. Sevimli hoşgörülü insanları var. Ama bu kadim kentte yaşayanlar neden huzursuz, aç, işsiz? Siyaseten sorgulanması lazım. Bütün siyasi partilerin sorgulaması lazım. Önyargılardan uzak sorgulanması lazım. Bir birimimizi suçlamasının ötesinde oturup düşünülmesi gerekir. Bir ülkede demokrasi yoksa büyüme şansı sıfırdır" diye konuştu.

"15 YIL ÖNCE FAKİR AİLELERE KÖMÜR DAĞITILIYORDU. ŞİMDİ YİNE DAĞITILIYOR"

Kılıçdaroğlu, "15 yıl önce fakir ailelere kömür dağıtılıyordu. 15 yıl sonra yine aynı fakir ailelere kömür dağıtılıyor. Bu geliri kim aldı? Kimse, kimliğinden, kültüründen, yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmemeli" dedi.

"KAYIT DIŞI, KARA PARA, TÜRKİYE'YE GELMEZSE DOLAR UÇUP GİDECEK"

Doların yükselişine değinen Kılıçdaroğlu, "Dolar almış başını gidiyor. Frenleyemiyorlar. Kayıt dışı, kara para, Türkiye'ye gelmezse dolar uçup gidecek. Dünyada nerede kaçakçıların parası varsa, uyuşturucu parası varsa Türkiye'ye geliyor. Kanun çıkardılar Türkiye'ye geliyor" dedi.

"HAPİSHANELER TIKA BASA DOLU. SIRAYLA UYUYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Hapishaneler tıka basa dolu. Sırayla uyuyorlar. Türkiye'nin hapishaneleri tıka basa dolu" dedi.

"TÜRKİYE NÜFUSUNUN YARISI İCRALIK"

Kılıçdaroğlu, "İcra dairlerinde dosya koyacak yer kalmadı. Türkiye nüfusunun yarısı icralık. Vatandaş borcunu ödeyemiyor" dedi.

"BÜTÜN DEVLETLER BİZE DÜŞMAN AVRUPA BİRLİĞİ İLE DE KAVGA EDİYORUZ?"

Kılıçdaroğlu, "Bütün devletler bize düşman. Niye kavga ediyoruz? Şimdi sıra geldi Avrupa Birliği'ne onlarla kavga ediyoruz? Niçin? Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez" diye konuştu.

"KENDİ ÇOCUKLARINA İKBAL HAZIRLIYORLAR"

18 yaşın seçilme yaşı olacak olmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. 'Kılıçdaroğlu gençlere karşı diyorlar' Ben gençlere karşı değilim. Bütün gençler benim başımın üstünde. Gençler barışın umudun güvencesi. Gençler arsasında ayrım yapılmasına karşı çıkıyorum. Benim çocuğum El Bab'a gidiyorsa onun çocuğu da gidecek" ifadelerini kullandı.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEÇERSE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞER"

Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer. Demokrasisi olmayan devlete dönüşeceğiz" dedi.

"KORA HALİNDE BANA SALDIRIYORLAR CEVAP VERMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de suçlu arıyorlar. Düşman bulamıyorlar. Kora halinde bana saldırıyorlar. Ben de diyorum ki eyvallah saldırın. Arıyorlar da ne oldu? 'Kılıçdaroğlu'nun bir açığı var mı?' diye. İstediğiniz kadar araştırın. Haram yemedik, kul hakkı yemedik. Kora halinde bana saldırıyorlar. 'Acaba Kılıçdaroğlu cevap verir mi diye?' Vallahi cevap vermeyeceğim. Mesele anayasa. Sen ben kavgası değil" diye konuştu.