TOKAT’ın Erbaa ilçesinde Pazar günü öğleden sonra keçi otlatırken kaybolan 10 yaşındaki Handan Yıldız’ın Hasan Uğurlu Barajı'nda cansız bedenine ulaşıldı.


İstanbul’da oturan Güven-Yeter Yıldız çiftinin iki çocuğundan biri olan Handan Yıldız annesi ve kardeşiyle birlikte yaz tatili için ilçeye 32 kilometre uzaklıkta bulunan Narlıdere köyüne geldi. Yaz tatilini burada geçirmek isteyen Handan Yıldız babaannesi Meryem Yıldız ile birlikte Yeşilırmak kenarında keçi otlatmaya başladı.  Babaanne Meryem Yıldız, dağılan keçileri toplamak için bir süre torununun yanından ayrıldı. Küçük kız bunun üzerine eve dönmek için patika yola saptı. Torununu kısa süre yalnız bırakan Meryem Yıldız Handan’ın eve dönmediğini fark edince durumu köydeki vatandaşlara haber verdi.  Köylüler kendi imkanlarıyla yaptıkları aramadan sonuç alamayınca durumu Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirildi. Handan’ın bulunması için olay yerinde Tokat ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler de görevlendirildi. Dün gece geç saatlerde sonlandırılan arama çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Çalışmalar, Hasan Uğurlu Barajı ve Yeşilırmak’ta yoğunlaştırıldı. Handan Yıldız’ın cansız bedeni baraj gölünü aramak için kayıkla açılan büyükbaba Mustafa Yıldız, Veysel Bolat ve Çakır Bolat tarafından keçi otlattıkları yerden yaklaşık 200 metre uzaklıkta suda bulundu. Jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Handan Yıldız’ın cenazesi bulunduğu yerden tekneyle kıyıya çıkarılarak Erbaa Devlet Hastanesi morguna götürüldü.  Baba Güven Yıldız'ın İstanbul'da cezaevinde olduğu öğrenildi.


Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan yaptığı açıklamada  “Ailesine sabırlar diliyorum.  Handan kızımızın mekanı inşallah cennet olur. Pazar günü babaannesiyle keçi otlatmaya çıkmış. Daha sonra babaannesinin keçileri toplamak amacıyla gitmesiyle mütevellit kendisi babaannesi tarafından aşağıya indiriliyor. O sırada zannedersem yolu şaşırmasından dolayı kayboluyor.  Kaybolmasıyla ilgili akşam saat 19.00-20.00 sıralarında jandarmamıza ihbar geliyor.  Jandarma ve AFAD ekiplerimiz hemen olay yerine intikal edip gerekli arama çalışmalarını yapıyor. Hava şartları, sık orman ve dik yamaçlar olması sebebiyle Pazar gününden bu tarafa aramalar gerçekleştiriliyordu. Bugün su altı arama ekipleri de geldi. Sabah 9.30 sıralarında Handan kızımızın cansız bedenine ulaşıldığı haberi geldi. “ dedi.


Patikadan yürüyerek eve dönmeye çalıştığı sanılan Handan Yıldız’ın 4 metre yükseklikteki yamaçtan baraj gölüne düştüğü sanılıyor.

Görüntü Dökümü:

-Barajdan görüntü

-Cenazenin kayıkla dışarı çıkarılması

-Cenazenin taşınması

-Yakınlarının feryadı

-Kızın evinden görüntü

-Kaymakam Bülent Karacan'ın açıklaması

-Genel detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ


Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), ()