TÜRKİYE'NİN TÜM ÖNEMLİ YOLLARIYLA BULUŞUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören alanında yaptığı konuşmada, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun Türkiye'nin tüm önemli yollarıyla buluştuğunu belirterek, "Bu otoyol sadece İstanbul, İzmir'in değil aynı zamanda Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Manisa'nın otoyoludur. Bu otoyol tüm Türkiye'nin otoyoludur. Neden? Trakya tarafından Edirne-Kınalı-İstanbul otoyolu ile, Ege tarafından İzmir-Aydın otoyoluyla, Marmara tarafından İstanbul-Ankara otoyolu ile birleşen bu proje, Türkiye'nin tüm önemli akslarıyla buluşuyor. İzmit Körfez Geçişi, körfezin etrafında yoğun zamanlarda 1-1,5 saat süren ulaşım süresini 6 dakikaya indirecek. Vakit nakittir demiş büyüklerimiz. Ekonomi bu. Ekonomiden anlamak budur. Vakiti nakde dönüştürüyoruz" dedi.

Projenin tamamının hizmete girdiğinde İstanbul'dan İzmir'e 3,5 saatte gidileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Milyonlarca vatandaşımız İzmit Körfezi'nden her geçişinde adım adım bu köprünün inşa süresini takip etti. En önemli bir esere şahitlik etmenin ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Siz bu ayrıcalığı yaşıyorsunuz. Sizlerle sadece bir şeyi paylaşmanın faydalı olacağına inanıyorum. Bizler inanın 13-14 sene önce bu görevleri üstlendiğimizde çok inanmıştık. Türkiye'nin yüz akı, gurur kaynağı olacak projeleri ülkemize yakıştıramayanlar vardı. Biz bunları yapalım dedik. Yıkmak kolay yapmak zordur. Gençler bugün Türkiye yapıyor. İşte sizler bu inşada çalışan gençlersiniz. Sizler eli molotofla dolaşanlardan değilsiniz. Sizler elinizde laptopla dolaşan gençliksiniz. Elinde kitabı ile dolaşan gençlersiniz. Onun için sizi tebrik ediyorum. Asma köprüyü yapıyoruz, İstanbul İzmir otoyolunu yapıyoruz. 3. köprüyü 26 Ağustos'ta açacağız. Boğazın altına daha önce Marmaray'ı yapmıştık. Şu ana kadar 3 yılda 130 milyon vatandaşımız oradan geçti. Şimdi Avrasya tünelini yapıyoruz, oradan da araçlar geçecek. Nereden yine denizin altından"

Erdoğan, Türkiye'nin bu hizmetleri yapacak iradeye sahip olduğunu ifade ederek, "Bunların hayali bile ulaşamaz bizim yaptıklarımıza. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İnşallah bu havalimanı bittiği zaman 'yapamazlar, edemezler' diyenler, oradan 'ne gerek vardı köprüye' diyenlere bir cevap daha verecekler. Kanal İstanbul projesi için çalışmalar devam ediyor. Türkiye bu hizmetleri yapacak iradeye sahiptir. Türkiye dünyaya bir şey gösteriyor. Cumhurbaşkanı, başbakanı, kabinesiyle tüm kadrosuyla adım adım geleceği inşa ediliyor. Türkiye'nin bu yatırımları yapacak yetişmiş insan kaynağı var" diye konuştu.

DERTLERİ YIKMAK

Projelerin yargıya götürülmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
"Yapmak için, inşa etmek için mücadele ederken birileri de yıkmak için çalışıyor. Adı Mimarlar Mühendisler Odası. Bir yerde abide yükselecekse, hemen yargıya gitmek işleri. Dertleri inşa etmek değil, yıkmak. Bizim her projemiz birileri tarafından protesto edilip yargıya götürülmüştür. Hatta yargıdan engelleyici kararlar çıkartılmıştır. Çünkü bunlar paralelle beraber çalışıyor, tam paraleller. Köprü yaparız karşımızda bunlar. Turizm projesi yaparız, karşımızda bunlar. Konut yaparız, hastane yaparız karşımızda bunlar. Elektrik üretmek için baraj yaparız karşımızda bunlar. Kim bunlar; muhalefet partileri ile meslek odaları ile ünlüleriyle, ünsüzleriyle bunlar yıkım ekibi. Tabi Avrupa Parlamentosu gibi bunlara dışarıdan destek verenler var. Bu projeleri hayata geçirmek için teknik ve finansla mücadele etmedik, bir de bu yıkım ekibiyle mücadele ettik. Milletimiz bu mücadelede bizi yalnız bırakmadı. Önce haktan, sonra halktan aldığımız güçle projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz"