İstanbul bugün kentin çeşitli noktalarından gelen bomba ihbarları ile hareketli bir gün geçirdi. Bir süredir bomba ihbarlarının ya da çeşitli noktalara bırakılan bomba süsü verilmiş paketlerin sayıca çok arttığı kentte, bugün Fatih Çapa’da bir trafonun yakınına bırakılan parça tesirli bomba patlarken, Maltepe ve Sultangazi ilçelerinde bulunan şüpheli paketlerden de bomba çıkmıştı. Bu paketler de bomba imha uzmanı ekipler tarafından kontrollü olarak patlatılmıştı. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul’u gün boyu heyecana boğan bu bombaları, PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) isimli örgüt üstlendi. Örgüt tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul’daki 7 ayrı noktaya bomba bırakıldığı belirtilerek bu noktalar tek tek sıralandı.

YDG-H İstanbul birimi adına Twitter’da açılan hesap üzerinden, bombalı eylemlerin “Cizre de yapılan katliamlara karşı” gerçekleştirildiği belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde Fatih ilçesindeki Millet Caddesi’nde bir trafonun yanına bırakılan bomba patlamış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Yine sabah saatlerinde kentin Anadolu yakasında, Maltepe Fındıklı Mahallesi'nde Zabıta Karakolu önünde bulunan Atatürk büstünün önüne bırakılan paket fünye ile patlatılmış ve pakette el yapımı basınç etkili bomba olduğu anlaşılmıştı.

Sultangazi'de de şüpheli bir paket bomba imha robotunun yerleştirdiği fünye ile patlatıldı ve paketten piknik tüpüne bağlı bomba düzeneği çıktı.

Örgüt bu üç noktaya ek olarak Alibeyköy, Mecidiyeköy ve Bayrampaşa’da da 4 ayrı noktaya bomba yerleştirdiğini öne sürdü.