İşadamı Fehmi Öztürk adliyelere başvurarak, ortakları Fırat Muşlu ve Gelecek Partili Cuma İçten’in kurduğu kumpaslarla, dolandırıldığını iddia etmişti. Öztürk, kendisinin 50 milyon dolar dolandırılması ve 85 milyon TL’de borçlu çıkarılmasının belgelerine, tam 3 yıl sonra ulaştı.Şikayetçi işadamı Öztürk’ün, şirket borçları karşılığında imzaladığı ve bedelini ödediği senet ile çeklerle,borçlu gibi gösterilerek,tüm malvarlığına  el konuldu. Ancak,Öztürk’ün şikayeti üzerine,İstanbul Bölge Adliyesi İstinaf Mahkemesi, 14.Hukuk Dairesi,sözde dost yani hakem heyetinin kararlarını,hukuk ve kamu düzenine aykırı karar verildiği gerekçesi ile iptal etti.
İstanbul’da bundan 3 yıl önce,bir inşaat firması ortakları arasında meydana gelen anlaşmazlık, inanılmaz bir kumpaslar zincirini ortaya çıkardı.

50 MİLYONLUK DOLARLIK KUMPASTA SENET VE ÇEK OYUNU!

SüperHaber’den Mevlüt Yüksel'in haberine göre; son yılların en organize ve en büyük mal varlığına el koyma operasyonunda, yeni gelişmeler yaşandı.

İŞADAMI BELGELERE 3 YIL SONRA ULAŞTI!

İstanbul’da bulunan işadamı  Fehmi Öztürk çeşitli adliyelere başvurarak, ortakları Fırat Muşlu ve Gelecek Partili Cuma İçten’in kurduğu kumpaslarla dolandırıldığını iddia etmişti. Öztürk, kendisin 50 milyon dolar dolandırılması ve 85 milyon TL’de borçlu çıkarılmasının belgelerine, aradan geçen 3 yıl sonra ulaşabildi. Şikayetçi işadamı Öztürk, şirket borçları karşılığında imzaladığı ve bedelini ödediği senet ile çeklerle,borçlu gibi gösterilerek,tüm mal varlığına  el konulduğunu açıkladı.

KUMPASLARIN DETAYLARI BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR!

Öztürk ortaklarına açtığı davalarda, şirket hisselerinin kendisinden daha en başında “ tedbiren “ adı altında alınmasının sebeplerinin, ayrıca kendi ortağı olduğu şirketin, Fırat Muşlu tarafından içinin boşaltılarak, borçlu çıkarılmaya çalışıldığın da,ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

ÖDENEN SENETLERİ VE ÇEKLERİ ÖDENMEMİŞ GİBİ İŞLEME  KOYARAK   İŞADAMINA  İŞTE BÖYLE ÇÖKTÜLER!

SüperHaber’in elde ettiği belge ve bilgilere göre,işadamı Öztürk’ün 40 yıllık çalışması,elde ettiği serveti,malvarlığı  ile şirketine el konulması olayı şöyle gerçekleşti.
Fehmi Öztürk ve Fırat Muşlu’ya ait Durak A.Ş. şirketi, finansman sağlamak için, 2017 yılında Kuveyt Türk Bankası’ndan kredi kullanır. Bankadan çekilen kredinin  1 miyon  TL’lik bölümü, Fırat Muşlu tarafından @malzeme bedeli” adı altında, AYD şirketine, yani kendisini Durak A.Ş.’nin gizli ortağı olduğunu,dost meclisi ifadesinde açıkça dile getiren,işadamı Ali Aydınlı’nın eşi, Hatice Aydınlı’nın şirketine aktarılır. İşadamı  Ali Aydınlı da, şirketine giren bu 1 milyon TL’lik bedeli, aynı anda Durak A.Ş.’nin başka bankadaki hesabına yollar. Bu para,Öztürk’ün ortağı Fırat Muşlu’nun isteği üzerine, hemen kendi özel şirketi olan Durak Tekstil hesabına havale ettirilir.İşadamı Muşlu,kendi şirketine havale ettirdiği bu parayı, üç ay sonra Cuma İçten’’in kuracağı sözde tahkim heyeti  ile rüşvet almaktan hakkında dava açılan  bilirkişiye sunduğu düzmece belgede, Fehmi Öztürk’ün hesabına yazdırarak ortağını kendisine borçlu gösterir.

ENELKA ŞİRKETİ VİLLALARI SATTI PARAYI ALDI AMA SENETLERİ  İADE ETMEDİ!

İşadamı Fırat Muşlu’nun yaptığı bu  muhasebe oyunu, bir başka ticari anlaşmada da uygulanır.Hollanda kökenli Enelka adlı inşaat firması  ile yapılan villa alışverişinde bu şöyle yapılır.Enelka Taahhüt İmalat ve Ticaret Limited şirketi ile villa satışı için anlaşmalar yapılır. Fehmi Öztürk’ün kişisel kefaleti ve senetleri karşılığında, villalar sahiplerine teslim edilir. Villa sahipleri kalan borçlarını,  Önder Baba adlı çalışan ve sorumlu kişi aracılığı ile Durak A.Ş.’ye öderler. Ancak Enelka şirketi, Fehmi Öztürk’e ait kişisel senetleri iade etmez ve Durak A.Ş.’yi borçlarına karşılık ellerinde tutar. Enelka bu durumu, iki ortağın anlaşmazlığı sırasında devreye giren Cuma İçten’e, Fırat Muşlu ve Durak A.Ş.’nin kendilerine, 12 milyon 800 bin  dolar borçlu olduğunu ifadelerinde anlatır.

SÖZDE TAHKİM HEYETİ İLE PLAN DEVAM EDER!

Fehmi Öztürk ile Fırat Muşlu arasındaki anlaşmazlık için devreye giren, Gelecek Partili Cuma İçten, Ocak 2018 yılında kendisi ile beraber, Şükrü Derici,Selahattin Tavusbay,Bayram Karakoç ve Süleyman Özdemir’den bir dost meclisi yani hakem heyeti oluşturur. Cuma İçten bu meclisle,iki ortağı uzlaştırma bahanesi ile Fehmi Öztürk’ten elindeki şirket hisselerini 
 alır ve kendilerine senetler imzalatır. Ancak, aynı Cuma İçten ve dost meclisi üyeleri,Fehmi Öztürk’ün şirket hisselerini borçlu olduğu bahanesiyle,şirketine “tedbiren” el koyduklarını belirtirler.Durak A.Ş.şirket hisseleri ve senetler ile çekler, Fehmi Öztürk’den alındıktan sonra,asıl  kumpaslar başlar. 
Mahkemelerde ortaya çıkan belgelere göre,Fırat Muşlu’nun Enelka şirketine, herhangi bir ödeme yapmadığı belirtilerek, işadamı Öztürk ve tüm ailesinin,her türlü taşınır ile taşınmaz mallarına el konur.Kumpaslar daha bitmemiştir. Buarada, inanılmaz bir oyuna geldiğini anlayan Fehmi Öztürk,hemen Enelka şirketine noter aracılığı ile ihtarlar çekerek durumu bildirir ve  hesap mutabakatı talep eder. Ancak tüm ısrarlı aramalarına rağmen,Enelka şirketinden, hiç bir şekilde  cevap alamaz.

ALACAKLI POLONYALI FİRMA  İCRA TAKİBİNİ YAPMADI!

Fırat Muşlu ve Durak A.Ş.’den villa satışından 12 milyon 800 bin dolar alacağı olduğunu iddia eden Enelka şirketi,ilginç bir şekilde alacaklarına karşılık icra takibi yapmaz. Bunun nedeni  ise, 10 Temmuz 2018 tarihinden sonra anlaşılır.Bu tarihte, Cuma İçten ve dost meclisi, Fehmi Öztürk’ten alınan ve borca karşılık olduğu iddia edilen belgeleri, Fırat Muşlu’ya devrederler.Fırat Muşlu’da elindeki senetleri Fehmi Öztürk aleyhine  icraya koyar.Burada Enelka şirketi, asıl  borçlu olan Fırat Muşlu’ya, hisseleri devrettirilen Durak A.Ş.’ye karşı, süresi içerisinde takibi ve Öztürk ile hesap mutabakatı da yapmayarak,aynı kumpasa bilerek ya da bilmeyerek ortak olmuş olur.

İŞADAMINA 3 AYAKLI ÇÖKME OPERASYONLARI!

Fehmi Öztürk’e bir başka darbe de,dost meclisinde bulunan Şükrü Derici ve Selahattin Tavusbay’dan gelir. Önce Derici, Durak A.Ş. firmasına finansman sağlamak üzere, Ekim 2017 tarihinde, Fehmi Öztürk’ün oğlu Erhan Öztürk’ün sahibi olduğu, Sarıyer’de bulunan iki adet daireyi teminat olarak ister. Bu dairelerin Şükrü Derici’ye devri için Fırat Muşlu ve Şükrü Derici’nin ortak tanıdığı, CHP eski milletvekili İlhan Özkes’in oğlu, emlakçı Muhammet Özkese’e vekalatname verilir.Fırat Muşlu ile Fehmi Öztürk’ün anlaşmazlığı sırasında,iki dairenin tapusu,Muhammet Özkes tarafından, Fırat Muşlu’nun eşi Ebru Muşlu’ya  devredilir.
Burada kumpasa uğrayan Fehmi Öztürk’e,Şükrü Derici tarafından, Durak A.Ş. şirketi yerine,finans oluşturma vaadi ile aldığı 22 milyon TL’lik çekleri, kişisel  alacağı gibi gösterilerek icra takibi yapılır.Bu sırada Şükrü Derici,Fehmi Öztürk’ün borcunu yüksek göstermek için, kendisine borcuna karşılık yolladığı 400 bin TL havaleyi bile, Fehmi Öztürk’e borç olarak yazdığı tespit edildi.
Ardından aynı dost meclisindeki diğer İşadamı Selahattin Tavusbay’da,kredi teminine,teminat oluşturmak içi, İşadamı Öztürk’ün oğlu Ercan Öztürk adına İkitelli’de bulunan iş merkezine,Yakuplu’daki bir villaya ve diğer oğlu Erkan Öztürk’e ait Sultanahmet’teki otellere,ayrıca yine Ercan Öztürk ile kendi oğlu Soyhan Tavusbay’ın ortak olduğu inşaat şirketine el koydu.

DOST MECLİSİ’NİN İNANILMAZ OYUNUNU İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU!

İşadamı Fehmi Öztürk’ün,adliyelere verdiği şikayet dilekçeleri ile ortaya çıkan, dost meclisi kumpası gerçeği de gün yüzüne çıktı.Bu dilekçelere göre,”Dost Meclisi”  adı altında oluşan grubun,Öztürk’e ait şirket hisselerine,”tedbiren” kılıfı ile el koyulması sırasında işledikleri suça, yasal sıtatü  kazandırmak için, kendilerini mahkemeye yerine koydukları anlaşılır.Bu durum karşısında,işledikleri  çeşitli suçlardan ve kumpaslardan kurtulmak isteyen Cuma İçten ve üyelerinin, dost meclisini tahkim kılıfına büründürmeye çalışırlar. Ancak, sözde tahkim heyeti olduklarını ifade eden üyelerden olan Selahattin Tavusbay, Şükrü Derici ve Cuma İçten’in, Durak A.Ş’den “alacaklı kişiler” olduğu belirlenir.Bu kişilerin alacaklı olmaları ile yine Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince, tahkimde yer almalarının, yasal olarak mümkün olmadığı ortaya konulur. Cuma İçten tarafından gönderilen whatsapp mesajı ile ( yargıya intikal etmiş ) “alacaklarını garanti edilmek” sözü ile suç işlendiği sabit görülür.Bununla beraber,dost meclisindeki kişilerin, usulsüz ve yasadışı olarak tahkim üyesi oldukları da, İstanbul Bölge Adliyesi İstinaf Mahkemesi,14’üncü Hukuk Dairesi tarafından oluşturulan, 2018’e esas ve 2018’e kararı ile “kamu düzenine aykırı,infazı mümkün olmayan gerekçesi ile sözde tahkim heyetini ile kararlarını,”hakem heyetinin topluca reddedilmesine rağmen,red konusunda açılmış olan, İstanbul 6.Ticaret Mahkemesi’nde açılan, 2018’e 681 esas sayılı,dost yani hakem heyetini iptali davası  sonucu beklenmeden, tahkim yargılamasının alelacele ve taraflı sonuçlandırıldığını,hakem heyetinin reddi için haklı sebeplerin bulunduğu,hakem heyetinin kendilerini yetkilendiren tahkim sözleşmesindeki hükümlere uymadığını, keyfi kararlar aldığını, sözleşmen kapsamının dışına çıktıklarını, çeşitli iletişim kararlarını kullanarak, hukuka aykırı kararlar verdikleri” gerekçesiyle iptal etmesiyle açığa çıktı.

YARGI VE KAMUOYU SAHTE BELGELERLE ALDATILDI!

 Mahkemelere verilen belgelerde, işadamı Fehmi Öztürk, hem Durak Plus A.Ş.alacaklıları tarafından borçlu gibi icra takiplerine maruz bırakıldığı gibi, aynı miktar gösterilen borçlar da, Fırat Muşlu tarafından, sanki bu borçları kendisi ödemiş gibi Fehmi Öztürk,sözde tahkim heyeti tarafından borçlu çıkarıldığının  belirlendiği ifade edildi.Yine bu borçların, rüşvet alırken yakalanan bilirkişiye sunulan düzmece raporla da, mahkemeye tasdik ettirilmek istenilip, hem yargı, hem de kamuoyunun da  aldatıldığı ortaya çıkarıldı.