SURİYE'nin Halep kentinden tahliyeler durdurulmasına rağmen, her an yeniden başlaması olasılığına karşı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ambulanslar hazır bekliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'te tahliye sürecinin her an yeniden başlayacabileceğini söyledi. Tahliye görüşmelerinin önce çıkmaza girdiğini anlatan Bülent Yıldırım, şöyle devam etti:

"İnsanlar rehin alındı, dövüldü, şehit edildi. Eşyalarını çalıp soydular. Tahliye konvoyuna yapılmaması gereken bir muamele yapıldı. Bu da bunların zihniyetini ortaya koyuyor. Özellikle dünya kamuoyunun böyle duyarlı olması  çok önemli. Dünyanın her tarafından bir canlı kalkan olmak istiyoruz. Gerekirse buradan yürürüz, sınıra gideriz. Halep'teki insanlar da orada yürür ve buluşuruz. Çünkü artık çocukların ve kadınların ölmesine izin vermeyiz diyorlar. Bu da dünya liderlerini harekete geçiriyor. Sağolsun Türkiye elinden gelen gayreti yaptı. Rusya ile görüşmeler sonucunda  tahliye süreci inşallah başlıyor.  Dün gece sabaha kadar bir miktar de olsa çadır kurduk. Sivil toplum kuruluşlarımızın hepsi şu anda kamp için beraber çalışıyorlar. Yani Kızılay ve AFAD olarak da ayrı çadır kampları kurmuş olacağız. Türkiye hükümetiyle, liderleriyle, sivil toplum kuruluşları ile bir bütün olarak dünyaya bir insani yardım operasyonu nasıl olur, bunu göstermiştir."