IĞDIR'da yol yapım çalışması için Korhan Yaylası'na giden İl Özel İdaresi'ne ait TIR ve kamyonetin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcı infilak etti. Patlamanın ardından teröristlerin ateş açtığı işçilerden 3'ü kaçarak canlarını kurtarırken, kepçe operatörünün ise kayıp olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresine ait TIR'a yüklenen kepçe ve ona öncülük eden kamyonet, Kadı Tepe bölgesine gitmek için bugün sabah saatlerinde yola çıktı. Araçlar, saat 09.30 sıralarında Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası Kadı Tepe bölgesine geldiğinde, patlama meydana geldi. Korhan Jandarma Karakolu'na 200 metre mesafede, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcı, kamyonetin geçişi sırasında infilak etti. Patlamanın ardından teröristler, kamyonettekilere ateş açtı. Kamyonetteki işçilerden 2'si, kaçarak yaylacıların çadırına sığında. Kamyoneti arkadan takip eden TIR'ın şoförü Murtaza Polat da patlamayı görünce araçtan inerek bölgeden uzaklaştı.
Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Kamyonette seyahat ettiği belirtilen kepçe operatörü Nurettin Karadeniz'e ulaşılamazken, bölgede arama başlatıldı.
​Yayla yoluna giriş ve çıkışlar kapatılırken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

Iğdır Vali Vekili Kemal Duru, "Iğdır İl Özel İdaresi'ne ait pikap ve arkasında kepçe yüklü TIR, ilerlerken Korhan yolunda patlama meydana geldi. Ardından teröristler taciz ateşi yaptı. Jandarma olayla ilgili operasyon yapıyor. Geniş açıklama daha sora yapılacak" dedi.

KEPÇE OPERATÖRÜ ÖLÜ BULUNDU

Iğdır'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonra aranan İl Özel İdaresi'nde görevli kepçe operatörü Nurettin Karadeniz'in cansız bedenine ulaşıldı. Bindiği kamyonetin yanında ölü bulunan evli 4 çocuk babası Nurettin Karadeniz'in (56) cenazesi Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Nurettin Karadeniz'i şehit eden PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarmanın bölgedeki operasyonları sürüyor.
 
VALİ VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Iğdır'da PKK'lı teröristlerin saldırısıyla ilgili Vali Vekili Kemal Duru açıklama yaptı. Nurettin Karadeniz'in cenazesinin getirildiği hastaneye gelen Vali Vekili Duru, "Korhan Yaylası'ndaki su problemini çözmek için haraket eden İl Özel idaresi ekibine, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen mayına basılması sonucu ve akabinde uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu operatörümüz Nurettin Karadeniz şehit olmuştur. Karadan ve havadan operasyon sürüyor. Iğdır'ın ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

ŞEHİT İŞÇİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Iğdır'ın Korhan Yaylası yolu Kadı tepe mevkiinde İl Özel İdaresine ait pikabın teröristlerin yola döşediği mayına basması ile patlaması ve ardından açılan ateş sonucu şehit olan kepçe operatörü Nurettin Karadeniz için cenaze töreni düzenlendi. İl Özel İdaresi ek binasında yapılan cenaze törenine Vali Vekili Kemal Duru, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, MHP İl Başkanı Ersoy İçer ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehit işçi için dua edildi. 

Törende konuşma yapan Vali Vekili Kemal Duru, "Bugün bir sivil kahramanımızı ebediyete uğurlamak için toplandık. Bu memleketin kahramanları bitmez elhamdülillah. Başkasının çocukları anasız babasız kalmasın diye kendi çocuklarını öksüz yetim bırakan insanlara 'kahraman' denir. Bunun askeri, polisi, sivili olmaz. Hepsi bizim için bir kahramandır. Bugün de ilimiz Ağrı Dağı, Korhan Yaylasındaki su arızasını gidermek için yola çıkan üç kahramanımız vardı. Hain bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen mayına basılması ve akabinde uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu kahramanımız operatörümüz Nurettin Karadeniz bu devletin bekası için şehit olmuştur. Devletimiz güçlüdür. Mücadelemiz sürecektir" diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise şunları söyledi:
"Arkadaşımız Nurettin Karadeniz her zaman olduğu gibi bu sabahta arkadaşlarıyla kırsalda yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek için yola koyuldu. Maalesef kalleş hain terör örgütü tarafından sırtından vurularak şehit edildi. Asker ve polisimizin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen bu hain terör örgütü arkadaşımızı katlettiler. Acımız büyük. Hain terör örgütü belki bu saldırı ile bir iş yaptığını düşünüyordur. Ama biz bu olayın ardından yılmadan görevimiz daha istekle, şevkle yapacağız. Ama onlar amaçlarına ulaşamayacaktır."
Terör saldırısını yaşayan TIR şoförü Murtaza Polat da, "Meşeye yaklaşınca mayın patlaması oldu. Ölen arkadaşım önümüzdeki pikaptaydı. Arkadaşım da ben de indim. Nurettin’e 'bir şeyin var mı?' diye seslendim, eliyle 'yok' diye işaret etti. O anda yukarıdan meşeden silahla ateş edilmeye başlandı. Nurettin de ben de koşmaya başladım. Sırtından vuruldu herhalde, bana da ateş ettiler. Kayalıkların arkasına geçerek saklanıp kaçtım. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum" dedi.
Nurettin Karadeniz’in cenazesi memleketi Kars'ın Selim ilçesine gönderildi. Karadeniz yarın öğlen namazında Selim'e bağlı Oluklu köyünde toprağa verilecek. Kepçe ve TIR ise olay yerinden İl Özel İdare araç garajına çekildi.