İkinci “Ergenekon” davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal, Acılık Camisindeki geniş katılımlı cenaze töreninin ardından Asri Mezarlığa götürüldü.

Cenazenin defnedildiği sırada taziyeleri kabul eden Mehmet Haberal'a, beraberindeki askeri personel 'acele etmesi gerektiğini' söyledi. Annesinin cenazesinin ardından Mehmet Haberal'ın kaldığı evde jandarmalar nöbet tutuyor.

Mehmet Haberal, annesi Medine Haberal'ın Acılık Camisindeki cenaze töreninin ardından, kendisine refakat eten askeri personel eşliğinde Asri Mezarlığa gitti.

Cenazenin defnedilmesi sırasında taziyeleri kabul eden Haberal, beraberindeki askeri personel tarafından, acele etmeleri gerektiğinin belirtilmesi üzerine, askeri personeli uyardı.

Haberal, şunları söyledi:


“24 saat ben burada beklerim, hiç kimsenin kılına zarar gelmesine asla müsaade etmem. Beni mazur görün, tamam. Bakın arkadaşlar, bu insanlar buraya keyif için gelmedi. Onun için çok teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin, sakın ola ki, böyle gelip itilip bilmem, bunu istemiyorum. Bakın bu insanlar bizim için geldi, hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsine sonuna kadar teşekkür ediyorum. Bunlar vefa göstermiş, ben de o vefayı bilmek zorundayım. Şunu herkes çok iyi bilsin, vefa bilmezseniz sefa süremezsiniz.”

ACILIK CAMİSİ'NDE TÖREN YAPILDI

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal için Zonguldak Merkez Acılık Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendisine verilen izin doğrultusunda, annesinin cenaze törenine katılarak, cenaze namazı kıldı. Zonguldak Merkez Acılık Camisinde gerçekleştirilen cenaze törenine Haberal ailesi ve yakınları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup başkanvekilleri ve çok sayıda CHP’li milletvekili de katıldı. Haberal, milletvekili seçilmesinin ardından, milletvekili arkadaşlarıyla ilk kez annesinin cenazesinde bir araya gelmiş oldu. Haberal’ın tören boyunca üzgün olduğu görüldü.

HABERAL, KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL’IN ELİNİ TUTARAK SOHBET ETTİ


Medine Haberal’ın naaşı başında oğlu Mehmet Haberal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski bakanlardan Hüsamettin Özkan ile Hikmet Çetin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve diğer milletvekilleriyle birlikte saf tuttu. Kılıçdaroğlu bu sırada Haberal’a bizzat başsağlığı dileklerini iletti. Helallik istenmesinin ardından Medine Haberal’ın cenaze namazı kılındı.

Haberal cenaze namazının ardından, annesinin naaşı başında bir süre Kılıçdaroğlu ve Baykal ile sohbet etti. Haberal’ın sohbet sırasında bir eliyle Kılıçdaroğlu’nun, diğer eliyle de Baykal’ın elini tutması dikkat çekti. Daha sonra Medine Haberal’ın naaşı omuzlara alınarak cami avlusundan dışarıya çıkarıldı. Medine Haberal'ın naaşı aile mezarlığında toprağa verildi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal da jandarma eşliğinde cenaze töreninden ayrıldı. Haberal daha sonra Yayla Mahallesi'ndeki çalışma ofisine geçti. Annesinin cenazesine katılmak üzere 2 gün izin verilen Haberal, bu akşamı da Zonguldak'ta geçirecek.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, “Bir insan nasıl olur da annesinden helallik ister fakat buna engel olunur. Bunu kabul etmek mümkün değil. Hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Yasa çıkaracaklardı, yasa bile çıkarılmadı. Dolayısıyla onun acısı çok büyük, biz de bu acıyı paylaşmak için buraya geldik. Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz” diye konuştu.

Cemil Çiçek, HABERAL'I ARADI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP'nin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal ile görüştüğü öğrenildi. Haberal ile telefonla görüşen Çiçek, annesinin ölümü dolayısıyla taziyelerini iletti.