Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun Kent Konseyi olarak TOKİ ile bir takım yazışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, konunun detayları ile ilgili bir açıklama yaptı.

‘’UYGULANACAK PROJELERE TOKİ DEĞİL, GİRESUN HALKI KARAR VERMELİ’’

TOKİ’ye Seka, Spor tesisleri ve eski SSK Hastanesi arazileri ile ilgili görüş belirttiklerini ifade eden Karaibrahimoğlu, ‘’Bilindiği üzere Giresun’da inşaat yapılabilecekler alanlar oldukça kısıtlıdır. Bu noktada kamu kurumları tarafından kullanılmakta olan bazı alanlar TOKİ’ye devredilmektedir. Biz de bu hususta TOKİ’ye; bu arazilerin kullanım şeklinin yeniden ele alınmasını, buralara uygulanacak olan projelerin değerlendirilirken şehir imar planı bütünlüğünü göz önüne alarak, başta Valilik ve Belediye Meclisi olmak üzere, İl Genel Meclisi, Kent Konseyi, Meslek Odaları ve Sivil toplum Örgütleri gibi kuruluşların fikir ve görüşlerinin alınarak karar verilmesi gerektiğini, bu alanlara söz konusu kurumların; ‘’şehrin öncelikleri, kent insanına istihdam yaratacak yatırımların tespiti, kültürel alanların ve yeşil alanların bulunduğu’’ bir proje belirlenmesi gerektiğini resmi bir yazı ile aktardık’’ dedi.


‘’ESKİ SSK ve SPOR TESİSLERİ ARAZİLERİ DEVİR AŞAMASINDA’’

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 12.08.2015 tarihli cevabi yazısını kamuoyu ile paylaşan Başkan Karaibrahimoğlu, ‘’Aldığımız cevapta Seka arazisine yapılacak proje ve imar planı değişikliklerinin 11.12.2014 tarih ve 19594 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Makamının ‘’OLUR’’ u ile onaylandığını, konut projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu, dolayısıyla yeni bir plan yapılmasının düşünülmediğini belirtmişler. Yine Teyyaredüzü Mahallesi’nde bulunan eski SSK Hastanesi için Sağlık Bakanlığı ile, Stadyum ve Spor Salonu arazileri için de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belirli protokoller dahilinde devir aşamasında olduğunu ve bu arsaların planlama çalışmalarının yapıldığını belirtmişler.’’ Diye konuştu.

‘’ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ’’

Karaibrahimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Gönderilen yazıdan anlaşılacağı üzere eski SSK Hastanesi ile Spor Tesisleri arazisinin ne şekilde kullanılacağına henüz karar verilmemiştir. Bu şehrin menfaatleri doğrultusunda bu arsaların planlanması aşamasında Valilik, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi, Kent Konseyi, Meslek Odaları ve Sivil toplum Örgütleri tarafından bu konuya müdahale edilmelidir.


Belirtmeye çalıştığımız gibi bu alanlara şehrin öncelikleri, kent insanına istihdam yaratacak yatırımların tespiti, kültürel alanların ve yeşil alanların bulunması gereken bu planlamaya, TOKİ değil, bu şehri tanıyan kişiler olarak Giresun halkı karar vermelidir. Ben bu konuda söz konusu kurumların gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor ve 1 Kasım’da yapılacak erken seçim göz önüne alındığında yapılacak çalışmalarla bu yerlerin amacına uygun planlamasının yapılabileceğine inanıyorum. Siyasal düşüncesi ne olursa olsun Giresun ve Giresunlunun menfaati göz önüne alınarak bu şehri seven herkesi bu konuda, her platformda müdahaleci olmaya davet ediyorum.”