Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili iki önemli açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Biber gazı sıkmak yerine ikna edici çalışmalar yapılmalı' derken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İbrahim Kalın da bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı Platformu ve Mimarlar Odası temsilcilerinin bir araya gelip konu ile ilgili çözüm arayacağını duyurdu.

Kalın, az önce Twitter'dan Gezi PArkı olayları ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Kalın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı Platformu ve Mimarlar Odası temsilcileriyle bugün bir araya geleceğini ve ortak çözüm üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç da, 'Burada AVM istemiyoruz' diyenlere biber gazı sıkmak yerine ikna edici çalışmalar yapılmasını faydalı görüyorum" ifadesini kullandı.

Arınç, yaşanan olaylara ilişkin şunları söyledi:

"Dünkü görüntüler fevkalade zor görüntülerdir, kötü görüntülerdir, yanlış görüntülerdir. Bu gösteriler sırasında zarar gören çevreye duyarlı insanlarımız vardır. Onlar adına çok üzüldüğümü ve onlara 'geçmiş olsun' dileklerimi ifade etmek istiyorum. Maalesef aralarına katılan birtakım provokatörlerin meseleyi farklı bir boyuta çekmek istemeleriyle istenmeyen görüntüler meydana gelmiştir.

Güya oraya yapılacak AVM'de benim oğlumun da ortaklık payı varmış da biz o yüzden tepki gösteriyormuşuz. Bundan daha büyük bir iftira, bundan daha büyük bir ahlaksızlık düşünemiyorum. Cevabını verdik ama internet dünyasındaki bu tür yalan ve iftiralarla insanların samimi duygularını tahrik etmeye çalışanları kınıyorum ve lanetliyorum. Benim bir tane oğlum var, o da bir firmada ücretli olarak çalışıyor. Babası olarak benim, evladım olarak da onun maaşından başka bir geliri yok. Çok şükür bu bizim iftiharımızdır" dedi.