Taksim’de Gezi Parkı’nın yıkımına karşı çıkan göstericiler ile polisin arasındaki çatışmayı ‘Gösteriler Türk Baharı’nın tohumlarını attı’ başlığı ile verdi.

İngiltere’nin saygın yayın kuruşlarından The Guardian 'ın internet sitesinde Richard Seymour imzasıyla çıkan haberde yer alan, 'İstanbul 'daki park protestoları, Türk Baharı 'nın tohumlarını ekti'ifadesi dikkat çekti.

EL CEZİRE:
POLİS BARIŞÇIL GÖSTERİYİ DARMADAĞIN ETTİ

El Cezire televizyonu Taksim Gezi Parkı'ındaki olaylara canlı bağlantı yaptı.Gerçekleştirilen yayında spikerin Türk Baharı ifadesini kullanması dikkat çekti.

El Cezire’nin Taksim’deki olayları yerinde izleyen muhabiri “Polis, barışçıl gösteriyi darmadağın etmek için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı … Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük. İnsanlar, bölgedeki kafeteryalara ve evlere sığınmaya çalışıyor. Polis farklı yönlere gaz sıkıyor” diye anlatı.

El Cezire muhabiri “Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük” derken göstericiler için “İnsanlar çok kızgın” dedi.

“Polis, kentin merkezindeki Gezi parkı’nın yıkılmasına karşı barışçıl gösteriyi darmadağın etmek için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı” diyen El Cezire’nin muhabiri “Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük. İnsanlar, bölgedeki kafeteryalara ve evlere sığınmaya çalışıyor. Polis farklı yönlere gaz sıkıyor” sözlerini de kullandı.

ZDF: BARBAR BİLDİĞİMİZ TÜRKLER DOĞAYI KORUYOR

Almanya'nın ZDF kanalı Taksim'de yaşanan doğa savaşını büyük bir takdirle karşıladı. Haberi; "Barbar dediğimiz Türkler doğa için savaşıyor ve Türkler savaşırsa olaylar değisir." metni ile duyurdu.

Taksim Gezi Parkı protestosu, üçüncü gününün akşamında en şiddetli halini aldı. Taksim'in ara sokakları başta olma üzere çok sayıda protestocu polisle çatışıyor.

Uluslararası haber ajansları Türkiye'den abonelerine geçtiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Fotoğraflar Taksim'de Türk baharı olarak yorumlanırken, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.