30 Eylül’de öldürülen Hasan Ferit Gedik'in, hayatını kaybettiği Maltepe Gülsuyu'na getirilmesi talebine İstanbul Valiliği’nden bugün izin çıktı. Gedik üç gün sonra vurulduğu yere getirildi. Binlerce kişinin katıldığı töreninin ardından Gedik’in cenazesi toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesi’ne götürüldü. Bu sırada elleri silahlı ve yüzleri maskeli bir grubunu kortej oluşturduğu görüldü. Hasan Ferit Gedik’in cezaevinde bulunan babasına bugün de cenaze için izin verildi. Ancak bu kez mezarlıkta baba Gedik’in kelepçeleri çıkarıldı. Hasan Ferit Gedik Gazi Mahallesi Mezarlığı’ndan toprağa verildi.MALTEPE Gülsuyu’nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi Gazi Mezarlığı’nda saat 18.30 sıralarında toprağa verildi. Mezarlık önüne getirilen cezaevi aracında bekletilen baba İbrahim Gedik, cenazeyi taşıyan kortejin gelmesiyle cezaevi aracından indirildi. Mezarlık önünde oğlunun naşını karşılayan baba, oğlunun tabutunu öptü. Baba İbrahim Gedik’in bileğinde bu kez kelepçe olmadığı görüldü. Cenaze ‘Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür’ sloganları eşliğinde omuzlar üzerinde mezarlığa taşınırken, grup tarafından basın mensuplarının mezarlık içerisinden görüntü almasına izin verilmedi.

CENAZEYE KATILAN BABA, TEKRAR CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Maltepe’de hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için düzenlenen cenaze töreninin ardından kendisini bekleyen cezaevi aracına bindirilmeden önce konuşan baba İbrahim Gedik "Oğlum onuruyla mücadele vererek aramızdan ayrıldı. O benim canımdı, her zaman bana destek olurdu. Verdiği mücadelenin sonunda beni bıraktı gitti. Ben onu her zaman kızdırırdım ama o beni hiçbir zaman üzmedi. Çocukluğunu bile benimle geçiremedi. Ben uzun zamandır cezaevinde olduğum için hep parmaklıklar ardında karşılaştık. O benim her zaman ruhumda, bedenimde yaşayacak. Benim oğlum onursuzluk, kişiliksizlik yüzünden ölmedi. Mafya, çete gibi insanlarla karşı mücadele ederek onuruyla öldü. Ateş düştüğü yer yakar" şeklinde konuştu. Hasan Ferit Gedik’in üzerinde bulunan giysilerin kaybolması yönünde sorulan soruya "Bilmediğim için yorum yapamıyorum" şeklinde yanıt veren baba "Ne söylesem yalan olur. Yalan söylemek Ferit’in babasına yakışmaz. Onları onursuz, adam gibi yaşamayan insanlara soracaksınız. Bana, zor şartlarda nasıl yaşanır, nasıl mücadele edilir, nasıl hayatta kalınır onu soracaksın. Onurlu yaşamak lafla olmuyor, yaşayarak öğreniliyor. Zor bedel ağırdır. İnsanlar bedelini ödediği zaman hayatın ne kadar acımasız olduğunu öğrenir" dedi. Cenazeye katılan aile fertleriyle vedalaşan baba İbrahim Gedik, cezaevi aracına binerek tekrar cezaevine götürüldü.

Polisin izin vermesinin ardından ilk olarak Armutlu Mahallesi girişine kurulan barikatlar kaldırıldı. Ardından Gedik'in 3 gündür cenazesinin bekletildiği Boğaziçi Cemevi'nde bir tören düzenlendi. Törene Hasan Ferit Gedik'in ailesi, arkadaşları ve mahalleden kalabalık bir topluluk katıldı. Törende CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Melda Okur ve Aykut Erdoğdu da hazır bulundu. Cenaze Gazi Cemevine ait bir cenaze aracına konuldu. Cenaze mahalle girişindeki polis kontrol noktasından geçerken sadece cenaze aracı ile yakınlarının bulunduğu otobüslere izin verildi. Diğer araçlar karşı yola yönlendirildi. Cenaze saat 13:30'da konvoy eşliğinde Gülsuyu'na doğru yola çıktı.Adı mahalleli tarafından 'Hasan Ferit Gedik' meydanı olarak değiştirilen alanda Gedik için tören yapıldı, helallik istendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anmanın ardından Hasan Ferit Gedik'in vurulduğu yere yürüyüş yapıldı. Gedik'in cenazesi omuzlarda taşınarak vurulduğu yere getirildi. Gedik'in vurulduğu yere çiçekler atıldı. Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesine götürüldü. Mahalle çevresinde güvenlik önlemi alan polis yürüyüşü uzaktan izledi

CEZAEVİNDEKİ BABASINA İZİN ÇIKTI

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi için Bolu Cezaevi’nden izin alan babası İbrahim Gedik, cenazenin ilk gün defnedilememesi üzerine cezaevine geri dönmüştü. Cenazeye izin krizinin aşılmasının ardından, Hasan Ferit Gedik’in babasına da cenaze izni çıktı. Baba İbrahim Gedik jandarmanın kontrolünde İstanbul’a geldi ve mezarlık önünde oğlunun cenazesini beklemeye başladı.

KALAŞNİKOFLU KORTEJ

Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gazi Mahallesi'ne getirilmesinin ardından kortej oluşturan bir grubun ellerindeki kalaşnikoflar, pompalı tüfekler ve tabancalar çevrede tedirginlik yarattı. Polis yetkilileri gerilimin artmaması için yüzleri maskeli ve elleri silahlı gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı.

BABASININ KELEPÇELERİ ÇIKARILDI

Ölümünün ardından oğlunu son kez görmesi için baba İbrahim Gedik'e bugün de izin verildi. İbrahim Gedik cenazenin mezarlığa gelmesinin ardından cezaevi ring aracından indirildi. Kelepçeleri çıkartılan İbrahim Gedik oğlunun tabutunu öptü.

Hasan Ferit Gedik Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NE OLMUŞTU

Maltepe Gülsuyu'nda pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi pazartesi akşamından beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyordu. Ferit Gedik’in öldürüldüğü Gülsuyu'nda tören yapmak isteyen gruba izin verilmemişti. 3 gündür Küçük Armutlu Cemevi önünde bekleyen grup, sabah saatlerinden itibaren bekleyişini sürdürdü. Polis ekipleri ise mahalledeki güvenlik önlemlerine devam etti. Gedik’in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekilerin, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda cenaze krizi 3. gününde aşıldı. Cenazenin Gülsuyu’na götürülmesi için izin verildi. İznin verilmesinin ardından Armutlu’da bekleyen grup, “Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor” sloganları attı.

BİZ ORADAKİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK. GİDEBİLİRSİNİZ"

Bir polis müdürü, "Biz oradaki tedbirlerimizi aldık. Gidebilirsiniz. Buradaki eylemi sonlandırırsanız iyi olur" diyerek, dede Mustafa Meray'a başsağlığı diledi.

Dede Mustafa Meray ise, "Biz ilgili yerlere başvurduk. Müsaade almak için. Bir an önce cenazemizin kalkmasını istedik. Maalesef önümüzü kestiler. Akşam valiliğe gittik. Ben şunu söyledim. Ya ölüm, ya zafer dedim. Çünkü torunum burada doğdu, orada öldü. Buradan oraya götürmek zorundayım O benim insani ve dedelik görevim. Aile görevim, insanlarımız bunu istediler. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, bize nihayet müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı müsaade etti. Tabii ki mutlu değiliz, ancak çocuğumuzu toprağa koymaktan dolayı mutlu olacağız. Torunum yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı bir yiğitti. Bunun gibi, binlerce yiğit gelmesini isterim. Babası buraya kötü şekillerde gelmişti. 4 saat izin verildi. Çocuğunu uğurlayamadan gitti. Bu bizim için büyük bir üzüntüdür. Büyük bir acıdır. Onun için kampanya başlattık. Babasının da cenazeye gelmesini istiyoruz" dedi.

Öğle saatlerinde cezaevindeki babanın cenazeye katılması için izin çıktı.

GÜLSUYU'NDAKİ OLAYLARLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hasan Ferit Gedik’in ölümünün ardından Gülsuyu Mahallesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Gözaltındakiler terör suçlarına bakan iki savcı tarafından sorgulanacak.