İstanbul Gaziosmanpaşa’da terör örgütü PKK paşavraları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ile yürüyen HDP’lilere tepki gösteren boskurt işereti yapan ve ülkücü sloganlar atan grubun içindeki genç bir kişinin aynı zamanda hastane önünde bekleyen HDP'lilerle birlikte zafer işareti yapması dikkat çekti.

HDP'lilerin terör örgütü flamaları ve APO pasteri taşımasına ve bölücü sloganlarına ülkücü grubun karşılık vermesiyle başlayan gerginlikk devam ederken, sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarda pembe tişörtlü bir kişinin eylemci olarak hem HDP’liler hem de ülkücüler arasında yer alması “provokasyonun kanıtı” olarak yorumlandı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da HDP’lilerle ülkücüler karşı karşıya geldi. İki grupta da yer alan bir genç, kavga çıkarmaya çalıştı

GEZİ olaylarındaki ‘sırt çantalı sivil polisler’ gibi sokakta da her an karşı görüşlü vatandaşları birbirine düşürmeye hazır bekleyen provokatörler var. Onlardan biri geçen pazar İstanbul Gaziosmanpaşa’da ortaya çıktı.

Pazar günü yaşanan olayların ardından MHP İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada olaylarla kendilerinin bir ilgisi olmadığını, ülkücülerin sokak eylemlerine karşı duyarlı olduğunu ifade ederek, yapılan provakasyonlara dikkat çekmişlerdi. Sokakta her bozkurt işareti yapanın ülkücü olamayacağını, ülkücüleri olayların içine çakmek için prokovatif eylemler yapıldığıan dikkat çekilen açıklamada şuy le dinilmişti:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, “MHP teşkilatları ve mensupları ülkemizde kargaşa ve kaosa sebebiyet verecek hiçbir olayın içinde var olmamış ve olmayacaktır. MHP mücadelesini sokaklarda değil, demokratik yollarla meydanlarda ve sandıkta verecektir” dedi.
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Gaziosmanpaşa’da iki grup arasında yaşanan ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını açıkladı. Karataş, “bugün bazı basın yayın organları Gaziosmanpaşa ilçemizde BDP'liler ile bir grup mahalle sakini arasında yaşanan üzücü bir olayın tarafları arasında teşkilatımız mensuplarını göstererek kasıtlı duruşunu bir kez daha ortaya koymuştur. MHP teşkilatları ve mensupları ülkemizde kargaşa ve kaosa sebebiyet verecek hiçbir olayın içinde var olmamış ve olmayacaktır. MHP mücadelesini sokaklarda değil, demokratik yollarla meydanlarda ve sandıkta verecektir. Kaos tetikçisi medya kuruluşlarını Ülkücüleri bu kör dövüşünün tarafı olarak sunma çabalarını esefle kınıyorum” dedi.

Ülkü Ocakları’NDAN DA BENZER AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin bir açıklama da İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, “İstanbul Ülkü Ocakları eğitim ve Kültür Vakfı’nın herhangi bir mensubu kesinlikle yer almamıştır” dedi.

Yazılı açıklama yapan Yıldırım, “Bugün İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bir takım olaylar meydana gelmiştir. Söz konusu olaylarda İstanbul Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın herhangi bir mensubu kesinlikle yer almamıştır. Aksi yöndeki haberler tamamen Ülkücü Hareketi bu kaos ortamına çekmeye çalışan provokatörler tarafından yayılmaya çalışılmaktadır” dedi.
Yıldırım, “Ülkü Ocakları, 2023 lider ülke Türkiye hedefini oluşturmak amacıyla Türk gençliğinin eğitimli, ahlaklı ve inançlı bireyler olarak yetişmesi için mücadele eden bir eğitim kurumudur. Bu olayda ülkücüleri olayın bir tarafı gibi göstererek, sokağa çekmek isteyenlerin niyetleri aşikardır. Ülküdaşlarımız ülkemizde kargaşa ve kaosa sebebiyet verecek hiçbir olayın içinde var olmamış ve olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Öcalan’a özgürlük” standı açan HDP’lilere, ülkücüler tepki gösterdi. İki grup arasında sözlü başlayan tartışma, kavgaya dönüştü.

Olaylar sırasında iki grupta da yer alan pembe tişörtlü bir genç ise dikkat çekti. İlk olarak ülkücülerin arasında görüntülenen genç, bozkurt işareti yapıyor.

Yine aynı genç, bu kez de HDP’lilerin safında, zafer işareti yaparken görüntüleniyor. Fotoğraflardaki kişinin kim olduğu tartışılırken; provokasyon amaçlı olarak iki grubunda arasında olabileceği öne sürüldü.