Paralel yapı” operasyonlarını saatler önce twitter’dan duyuran Fuat Avni, bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Benimle mezara gider” dediği Dolmabahçe görüşmesini yazdı. Fuat Avni’nin iddiasına göre Perinçek, Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe’de gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak Erdoğan’a şantaj yapıyor.

PERİNÇEK İDDİASI

Kamuoyunda bir hayli tartışılan Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili twitter üzerinden çeşitli iddialar gündeme getiren Fuat Avni, Perinçek’in Dolmabahçe kayıtları üzerinden Erdoğan’ı tehdit ettiğini iddia etti.

PERİNÇEK’TEN CEVAP GELDİ

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, internet fenomeni Fuat Avni’nin iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Doğu Perinçek, “Belli ki; F Tipi Örgüt, AKP’ye şantaj yapıyor ve sanki bizim elimizde dosyalar varmış gibi yazıp çiziyorlar” dedi. Perinçek, “Bir dosyalar savaşının başladığı belli. Fethullah Gülen Örgütü, MGK öncesi AKP’yi tehdit etti, ellerinde dosyaların olduğunu ima etti. O dosyalar, bizim elimizdeymiş gibi bir hava yansıtıyorlar. Gerçek budur. Biz kimseyi tehdit etmeyiz, şantaj yapmayız” ifadesini kullandı. Perinçek, “Dolmabahçe görüşmeleri de mutlaka açıklığa kavuşacaktır. Bu gerçekler ortaya çıkacaktır” dedi.
İşte Fuat Avni’nin o iddiaları;
“Perinçek, Büyükanıt’ın yıllarca yanında dolaştırdığı adamıyla Dolmabahçe görüşmelerinin kayıtları konusunda anlaşma yaptı. Dosya onda.
Perinçek, ima yollu ‘YBP’de ve HSYK’da istediğim olmazsa Dolmabahçe görüşmesini yayınlarım’ şantajını Tiran’a aylar önce yapmıştı.
Dar Oligarklar, bunun gerçek olup olmadığını haftalarca araştırdı. Sonuç alınamasa da HSYK, Perinçek’in istediği doğrultuda ayarlandı.
Son günlerde ”Derin”lerden Tiran’ın avenelerine gelen bazı kopyalar, Dolmabahçe görüşmesinin gerçekten ellerinde olduğunu gösterdi.”