TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin IŞİD'ten temizlenmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı', 8'inci gününe girdi.

Harekat kapsamında TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensupları, Cerablus'un doğu ve batısında ilerleyişini sürdürürken, sınır hattında da mayın temizliği sürüyor. Suriye'nin Halep kentinin Cerablus İlçesi'nin IŞİD'ten temizlenmesi için geçen 24 Ağustos günü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından saat 04.00'te 'Fırat Kalkanı' adı verilen harekat başlatıldı. Karadan zırhlı birliklerin, havadan ise aralarında Türk F-16'larının da bulunduğu koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının katıldığı harekatta ÖSO mensupları, aynı gün Cerablus'un denetimini ele geçirdi.

Cerablus ilçe merkezinin denetimini ele geçiren ÖSO mensupları, kentin güney doğusunda ve batısında ilerlemeye başladı. Doğuda bazı köyleri PYD, batıda ise IŞİD'den almayı başaran ÖSO güçlerinin şu ana kadar 400 kilometre karelik alanda kontrolü sağladığı bildirildi.
Şu ana kadar terörist saldırılarda bir askerin şehit olup, 6 askerin yaralandığı ve 3 tankın hasar gördüğü harekat kapsamında ÖSO güçleri şu ana kadar PYD'lilerin bulunduğu Güneydoğu bölgesinde Sacur çayı yakınlarına kadar ilerlerken, IŞİD militanlarının olduğu batıdaki Ez Zahiriyah Köyü'ne ulaştı.

MAYIN TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR 

ÖSO güçleri bir yandan ilerleyişini sürdürmeye çalışırken, diğer yandan Cerablus ilçe merkezi ve Türkiye sınırına yakın noktalarda IŞİD militanlarınca daha önce döşenmiş olan mayın ve patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor. Patlamalar ve ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da duyuluyor. 

TANK HAREKETLİLİĞİ DE SÜRÜYOR 

Türkiye sınırında da hareketlilik ve güvenlik önlemleri sürdürülüyor. Dün geceden itibaren Gaziantep ve Diyarbakır'dan sevk edilen tank ve zırhlı araçlar da Karkamış'ın sınır hattındaki Soylu Mahallesi yakınlarına konuşlandırıldı. Tank ve zırhlı araçlar sabah saatlerinde ise bulundukları bölgeden çıkarak, sınıra yönlendirildi.