Şeyma isimli bebeğin 23 yaşındaki annesi Şeyma Kanan, İsrail'in Pazar günü Deyr el Belah kasabasına düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Sekiz aylık hamile kadının karnından sezaryenle alınarak yaşama tutunan bebeği Şeyma'nın doğumu ise mucize olarak adlandırılmıştı.

Ancak küçük Şeyma'dan üzücü haber gecikmedi ve Filistinli bebek önceki gün yaşamını yitirdi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Şeyma'nın hastanede kurtarılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bebeğin durumu normal, hayati tehlikesi bulunmuyor. İsrail'in vahşi saldırılarında kadın, çocuk ve sivilleri hedef almasını kınıyoruz. Katliam nedeniyle çocuklar ölüyor ya da annesiz kalıyor. Bu bebeğin, suçu neydi de annesiz büyüyecek?" demişti.

ÖLENLERDEN 315'İ ÇOCUK

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının bin 361'e, yaralananların ise 7 bin 680'e yükseldiği açıklandı.
El Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in aralıksız devam eden saldırılarında son bir gün içinde 131 kişinin hayatını kaybettiğini, 463 kişinin yaralandığını söyledi. Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının 25'inci gününde ölü sayısının bin 361'e, yaralı sayısının ise 7 bin 680'e yükseldiğini belirtti. Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında 315'i çocuk, 166'si kadın ve 58'i yaşlı hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, saldırıların başladığı günden bu yana 56 askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.