Terör örgütü PKK'ya yönelik son haftalarda düzenlenen nokta operasyonlarda, Fehman Hüseyin'in yaralanıp Beşar Esed'e sığındığı iddia ediliyor

Jandarma Özel Harekat Timlerinin son haftalarda gerçekleştirdiği nokta operasyonları ile terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Bu operasyonlarla ilgili kulislerde oldukça önemli iddialar dile getiriliyor. İddiaların başında ise düzenlenen operasyonlarda, Fehman Hüseyin'in ağır yaralanıp, Beşar Esed'e sığındığı.

İşte Bugün Gazetesi'nden Adem Yavuz Arslan'ın gündeme taşıdığı önemli iddia...

PKK cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Özellikle son haftalarda sessiz sedasız yapılan 'nokta operasyonlar' medyanın dikkatinden kaçsa da kulislerde çok çarpıcı bilgiler var. Özellikle de 'cellât' olarak adlandırılan Suriye asıllı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin ile ilgili.

Resmi makamlar bu konuda suskunluğunu koruyor ama edindiğim bilgilere göre Fehman Hüseyin, Özel Kuvvetler'in yaptığı nokta operasyonunda yaralandı.

Hatta şu anda Suriye'deki yakınları tarafından tedavi ettirildiği de konuşuluyor.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz ağustos ayında örgütün 1 numaralı ismi Murat Karayılan ortadan kaybolmuştu.

Hatta Karayılan'ın İran'ın elinde olduğu yönündeki haberler krize de neden olmuştu.

Karayılan'ın bir ayı aşkın süre ortadan kaybolmasıyla ilgili hâlâ net bilgiler yok, fakat o günlerde dikkat çekici şekilde Fehman Hüseyin ön plana çıkmıştı.

Hatta daha önceki açıklamalarından çok farklı olarak 'yeni dönemin konseptini' de ilan etmişti.

Karayılan'ın ortadan kaybolmasından sonra sık sık röportajlar veren ve son olarak örgütün internet sitelerinde 4 Ocak'ta açıklamalarda bulunan Bahoz Erdal'dan bir süredir ses çıkmıyor.

Bu da operasyondan yaralı kurtulup Suriye'ye kaçtığı istihbaratını daha da anlamlı hale getiriyor. Ayrıca unutmamak gerekir ki Esed yönetimi PKK'ya güvenli alan taahhüdünde bulunduğu için örgüt bir süredir Suriye'ye taşınıyor.

Zaten üçüncü ülkelerin PKK ile 'özel olarak' ilgilendiği bilinen bir gerçek.

Kaldı ki söz konusu üçüncü ülkeye ait 'Heron' bölge üzerinde uçarken yakayı ele vermişti. Aralık 2011'de Mersin'de ele geçirilen teröristlerden birinin de İsrail'le olan yakınlığı önemli bir ayrıntıydı.

Bütün bu gelişmelerin sonucu olarak Hatay, PKK'nın geçiş ve hedef yerlerinden birisi olacak. Nitekim Jandarma Özel Harekat timlerinden bir grubun bölgeye kaydırıldığı da önceki gün itibariyle artık sır değil.

Sonuç itibariyle, BDP yönetimi KCK'nın baskısı sebebiyle Nevruz'u bir kalkışma denemesine çevirmeye çalışırken Suriye'de PKK açısından ilginç gelişmeler yaşanıyor.