İZMİR merkezli olarak FETÖ/PDY'nin 'Altın şehir' adı altındaki yeni yapılanma girişimine yönelik düzenlenen operasyonda 448 bin 468 dolarla birlikte gözaltına alınan ve yapılanmanın elebaşlarından birisi olan H.K. ve eşi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ege Bölgesi'nde 'altın şehir' adı altında yeni yapılanma ortaya çıkartıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 25 Temmuz'da İzmir merkezli İstanbul, Muğla ve Aydın'da düzenlediği operasyonda 131 kişiyi gözaltına aldı. Örgütün sözde 'Ege Bölge İmamı' N.K. de, Bornova'da saklandığı evden kaçmak isterken gözaltına alındı. Örgütün bazı üyeleri, Bornova'da toplantı halinde bulundukları sırada yakalandı.

Bu çalışmalarla, FETÖ'nün İzmir'de 'altın şehir' adı altında sözde eyalet yapılanmasına gittiği ve şubat ayından bu yana faaliyette bulundukları tespit edildi. Şüphelilerin, örgütü ayakta tutmaya yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine 'Yardım' adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ mensuplarıyla irtibat sağladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları iddia edildi.

FETÖ/PDY'nin 'altın şehir' yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınan 131 kişi arasında, bu yapılanmanın elebaşlarından birisi olan H.K.'nın ve eşinin de bulunduğu, çocuğuyla kaçma hazırlığı yaparken yakalandı. H.K.'nın evinde yapılan aramalarda ise eşi ve kendisi adına düzenlenmiş sahte pasaportun yanı sıra 448 bin 468 dolar, 16 bin 516 lira, 765 Euro ile bir miktar Suudi Arabistan riyali ele geçirilmiş, bulunan paralardan 442 bin 15 dolarının, evdeki yastığın içinde tülbentle sarılı olduğu ortaya çıkmıştı. Emniyette sorgusu tamamlanan H.K. ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden H.K. ve eşi M.K. tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. H.K. ve eşinin yastık içindeki bulunan paraları aile mallarından sağlanan satıştan elde ettikleri ve diğer tüm iddiaları kabul etmedikleri öğrenildi. H.K. ve eşinin tutuklanmasının ardından operasyon kapsamında şüphelilerden 62'si tutuklandı, 60'ı adli kontrol şartıyla, bir kişi cumhuriyet savcılığından, 4'ü ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Diğer zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü belirtildi.