İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 65’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın 211. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

ŞARKICI MELİKE DEMİRAĞ SANIKLARA ’ARKADAŞ’ ŞARKISINI SÖYLEDİ

Öte yandan CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan, tiyatro sanatçısı Füsun Erbulak ve şarkıcı Melike Demirağ duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma başlamadan önce Melike Demirağ sanıklara "Arkadaş" şarkısını söyledi. İzleyiciler de Demirağ’ın ’Arkadaş" şarkısına eşlik etti. Melike Demirağ’ın şarkısını söylemesinin ardından sanıklar ve izleyiciler Demirağ’ı alkışladı. Şarkının bitmesinin ardından Mustafa Balbay, "Sizden bu şarkıyı dinlemek herşeye değerdi" dedi. Tuncay Özkan ise "Bu şarkı için bir dört yıl daha yatabiliriz" diyerek espri yaptı.

BALBAY: HUKUKU HEP BERABER ARAYACAĞIZ

Duruşma başlamadan önce izleyicilerle sohbet eden CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, 3. Yargı Paketi kapsamında yaptığı tahliye talebinin reddedilmesini eleştirdi. "Hukuku hep beraber arayacağız" diyerek sözlerine başlayan Balbay, Anadolu’da yapılan anketlerde adalet konusunun en büyük sorun olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi. Ergenekon Davası’nın son 10 duruşmasına dikkat çeken Balbay, "Son 10 duruşmada dinlenen tanıklara bakın. Bir duruşmada Bülent Ecevit’i kim öldürdü? diye soruluyor tanıklara. Diğer duruşmada tanık olan şehit eşi Yıldız Namdar’ın hangi mitinglere katıldığı sorgulanıyor. Daha sonra Sabancı’nın öldürülmesine ilişkin tanıklar dinleniyor. En son perşembe günü de Alaattin Çakıcı tanık olarak dinlendi. Çakıcı’nın sorgulanmasına ya da sorgulamasına şahitlik ettik. İşte burada böyle bir tablo var" dedi.

BALBAY: HABERAL’IN YÜZÜ BEYAZ GÖMLEĞİNDEN DAHA BEYAZ OLMUŞTU

Balbay, "Cuma günü mahkemenin bize suçumuzu ne olduğunun söylenmesini bekledik. Karar günü Haberal Hoca (Mehmet Haberal) da duruşmaya geldi. Beyaz gömlek giymişti. Tahliye talebi reddedilen Haberal Hoca rahatsızlandı. Haberal’ın yüzü beyaz gömleğinden daha beyaz olmuştu" dedi.

BALBAY: UMUDUMU YİTİRMEDİM

Balbay sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuku hep beraber arayacağız. Bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz. Hukuku, kuralların dışına çıkmadan hep beraber arayacağız. Ben umudumu yitirmedim. Yargılamayı işkence haline getirdiler. Biz buna karşı çıkıyoruz."

TUNCAY ÖZKAN: MAHKEME, SAVCILARIN BİLE YAZMADIĞI SUÇLARI BURADA SÖYLÜYOR

Tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan da yeni çıkan yasanın, tutuklu olan sanıklara suçlarının söylenmesini zorunlu olduğunu dile getirdi. Özkan, "Benimle alakalı bölümde el bombalarından bahsediliyor. El bombalarının benimle olan irtibatını ispat etsinler, benim için yöneltilen tüm suçlamaları kabul edeceğim. Tutuklu sanıklardan İbrahim Özcan ile Kemal Aydın ilgili bölümde ise bilgisayarlarından çıkan belgelerden bahsediliyor. Oysa onların da bilgisayarı bile yok. Bilgisayardan anlamayan insanlar. Mahkeme, savcıların iddianamede bile yazmadığı suçları burada getirip yüzümüze söylüyor" diye konuştu. Duruşma işadamı Turgut Büyükdağ tanık olarak dinlenmesine devam ediyor.