Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium’da düzenlenen 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli’nde konuştu. 15 Temmuzun dünya demokrasi tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu darbenin sadece idareyi ele geçirmek değil, Türkiye Cumhuriyetini top yekün ele geçirmekniyetiyle yapıldığını ifade etti. FETÖ ele başını Güleni kastederek, "ABD izin verirse Türkiye'ye dönerim diyor, Ben o kadar çağırdım dönmedin. Gelde gör başına gelecekleri" diye konuştu, 

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı) 'Amerika bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim' diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun.

"NASIL BİR ÖRTÜLÜ DARBEYSE..."

15 Temmuz bir darbe girişimidir. Ama Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu örtülü darbeyi belediye başkanını evinden izledi. Nasıl bir örtülü darbeyse. Gel VIP’e tanklar çekildi mi diye sor. Beyefendi geldi ya. İş tuttuğu tanklar çekildi ve oradan belediye başkanının evine gitti. Otellerde yer bulamadı beyefendi belediye başkanının evine gitti. Kahve çay bir yandan örtülü darbeyi izliyor.
Hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok.

15 Temmuz diğer darbelerden farklıydı. 15 Temmuz sadece ülke yönetimini ele geçirmek değildi. 15 Temmuz amacı milleti ve devleti topyekun esir almaktı.

15 Temmuz, 1 dolara satın alınan taşeronlar eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimiydi. Darbecilerin milletimize karşı gösterdikleri acımasız tavır, sergiledikleri vahşet ve döktükleri kan gerçek niyetlerini açıkça ortaya koymuştur.

O gece hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 250 iken, öldürülen darbecilerin sayısı sadece 35'tir. İşte bu rakamların üzerinde de düşünmemiz lazım. Şayet Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı, adaleti gözeten bir ülke olmasaydı, en azından o gece darbede fiilen rol alan 10 binlerce hain şu anda cezaevlerinde değil, rastgele açılmış çukurlarda yatıyor olurdu.