İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ongun, "23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki militanlarının suikast hazırlığı içinde olduğu ihbarı iletildi.

İmamoğlu'nun güvenlik ekibinin bu konuda bilgilendirildiği ve ek önlemler için harekete geçildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne ek koruma talebinde bulunulduğu öğrenildi. Henüz koruma sayısının arttırılmadığı da kaydedildi.İ

EMNİYET: SUİKASTÇİ YAKALANMASI SÖZ KONUSU DEĞ

Konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Bazı basın yayın organlarında yer alan “İmamoğu'na yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı” haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur.

* Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir.

* Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır.

* Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.

* PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.

İBB: HASSASİYET ARTIRILMIŞTIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ongun, şu ifadeleri kullandı:

23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır.

* Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır.

* Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir.

* Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir.