CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu Twitter'da dünya çapında TT listesine 1 numaradan girdi. İhsanoğlu'nın isminin açıklanmasından yaklaşık yarım saat sonra listede 1 numaraya çıktı. Bu süre zarfı dünya çapında TT olmak için kısa bir süre olarak yorumlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olarak yaklaşık yarım saat önce açıkladı. İhsanoğlu bu açıklamadan sonra Twitter’ı salladı. Çok kısa bir süre içinde Dünyada TT listesinde 1 numaraya yerleşti. Son bir saatte içinde Ekmeleddin İhsanoğlu geçen 17 bin 583 tweet atıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili olarak atılan Tweet'lerden bazıları:

@meldaonur
TOPLU CEVAP: Ekmeleddin Ihsanoğlu adaylığı konusunda hiç bilgim yok. Ama son katıldığım uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor.


Hüseyin Aygün ?@HuseyinAygun62  3m View translation
İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı; şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri..


Barbaros Altuğ ?@barbarosaltug
Ekmeleddin İhsanoğlu Doğu ve Batı sanatı uzmanı, dünyada sözü dinlenen, gerçek bir entelektüel. "Halk" da sevecektir bence, neden sevmesin?


Aslı Aydıntaşbaş ?@asliaydintasbas
Herkes Google'a yüklenmiş durumda. 'Ekmeleddin İhsanoğlu kim?

Faruk Arhan ?@FarukArhan 
Ekmeleddin İhsanoğlu, Cemaat, CHP, MHP + AKP'nin ortak adayı gibi bir profil. Milliyetçi, muhafazakar, sonradan Türk, ılımlı İslamcı.


Atilla Taş ?@AtillaTasNet
Ekmeleddin, Ekmeleddin, Ekmeleddin. Adına Alışmaya çalışıyorum.


Can Dündar ?@candundaradasi
Ekmeleddin Ihsanoğlu!!!
Toplumu kucaklayacak ortak aday???