İSTANBUL, () DOĞAN Grubu Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun beyanlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklama şöyle:
“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili adayı Süleyman Soylu, bir süredir Doğan Grubu Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan’ı hedef alan gerçek dışı beyan ve iftiralarda bulunmayı bir alışkanlık haline getirmiştir.
Bu iftiralarından dolayı açılan bir davada mahkeme Soylu’yu 20.000 TL tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Açılan diğer davalar devam etmektedir.
Bu kez Soylu, 12 Mayıs akşamı Kanal A’da çıktığı bir programda yeniden Sayın Aydın Doğan’ın adını zikretmek suretiyle iftiralarına devam etmiş ve kendisinin yerine Demokrat Parti Başkanlığını Sayın Abdullatif Şener’e teslim etmesi yolunda Doğan Grubunun istekte bulunduğunu açıklamıştır. Tamamen gerçek dışı ve sansasyon yaratarak Grubumuzun adı üzerinden siyasi rant devşirme amacına yönelik bu iddiayı esefle karşılıyor ve kınıyoruz.
Milletimizin temsilcisi olmaya aday kişiler dürüst olmak ve iddialarını ispat etmekle mükelleftir. Seviyesiz ve çirkin iftiraların hesabı mutlaka yargı önünde sorulacaktır.
Ancak bundan önce, iktidar sorumluluğu taşıyan bir siyasi partimizin en üst yöneticilerinden birisi ve milletvekili adayı olarak, oy istediği Trabzon halkına bu iddialarını somut kanıtlarıyla ortaya koyması dürüstlüğün asgari gereğidir. Milletimizin temsilcisi olmaya aday kişilerden beklenen budur.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız”